Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

MotoGP, Misano: Bagnaia visszatért, de nem bírt a riválisokkal

Baranyai Balázs

Frissítve 10/09/2023 - 16:40 GMT+2

A mostani hétvégével hosszú időre búcsút int a MotoGP mezőnye az európai kontinensnek és a mezőny Ázsia felé veszi majd az irányt a következő hetekben. Addig is Misanóban küzdhettek a pontokért a világ legjobbjai.

Jorge Martin, Bagnaia és Bezzecchi.

Fotó: AFP

A mostani hétvégével hosszú időre búcsút int a MotoGP mezőnye az európai kontinensnek és a mezőny Ázsia felé veszi majd az irányt a következő hetekben. Addig is Misanóban küzdhettek a pontokért a világ legjobbjai.
A múlt héten Barcelonában minden Bagnaiáról és az ő súlyosnak tűnő sérüléséről szólt. Nos, bármilyen meglepő is, de a címvédő csodával határos módon megúszta „könnyebb” sérülésekkel és már rajthoz is állhatott itt Misanóban. Persze korántsem volt 100%-os, a fájdalomcsillapítók és az adrenalin segítségével tudta csak átvészelni a hétvégét – de mindezt kiváló tempóban tette.
A szombati sprint során Bagnaia a második helyen találta magát a rajt után, később visszacsúszott a harmadik helyre – a két legnagyobb riválisa, Jorge Martin és Bezzecchi voltak előtte. Bagnaia fokozatosan csúszott vissza és az utolsó körökben csak nagy küzdelem árán tudta csak bebiztosítani a dobogót az őt támadó KTM-ekkel szemben. Közülük is egy meglepetésember, a szabadkártyás veterán Dani Pedrosa lett a 4. Brad Binder előtt – a spanyol az osztrák gyártó tesztversenyzőjeként indulhatott ezen a versenyen. Az viszont egyértelműen látszott, hogy a Ducatik ezúttal is kiemelkednek: Martin győzelme és Bezzecchi második helye is komoly küzdelmet ígért vasárnapra.
A főfutam rendkívül hasonlóan alakult, mint a sprint. Négyen már az elején meglógtak: Martin, Bagnaia, Bezzecchi és Brad Binder vezették a mezőnyt meggyőző fölénnyel. Közülük Binder még a táv első felében kiszállt: a dél-afrikai kicsúszott és helyét üldözőként a csapattárs Pedrosa vette át a 4. helyen a KTM-el (Binder végül visszaállt és a 14. helyen végzett).
Bagnaia az idő múlásával folyamatosan veszített az erejéből. Bő 10 körrel a vége előtt Jorge Martin hirtelen ott hagyta őt és Bezzecchi is elé került. A címvédő így a dobogós helyének bebiztosításán ügyködött a folytatásban, amit Pedrosával szemben kellett védenie. Ezen a téren már nem történt változás a hajrában: Jorge Martin a sprint után a főfutamot is behúzta, Bezzecchi lett a második és Bagnaia a harmadik. A három ducatis olasz így megszilárdította pozícióját a bajnokság első három helyén – Martin pedig jelentősen közelíteni tudott Bagnaiához a második helyen.
picture

Jorge Martin, Marco Bezzecchi, Pecco Bagnaia posano sul podio della Sprint Race di Misano, GP San Marino, Getty Images

Fotó: Getty Images

A Moto2-ben folytatódott Pedro Acosta remeklése, aki fantasztikus szériában van. A spanyol úgy húzta be magabiztosan a futamgyőzelmet, hogy a második helyen beérkező Celestino Vietti legfeljebb csak közelíteni tudott hozzá – érdemben nem támadhatta. A dobogó legalsó fokára Alonso Lopez állhatott fel, aki mögött Tony Arbolino lett a 4. Utóbbi egy hosszabb hullámvölgyből készül kilábalni – ez a top 5-ös eredmény egy lépést jelent a jó irányba, de még így is nagyon messze volt fő riválisától. Tovább nőtt a hátránya összetettben, Ázsiában komoly formajavulásra lesz szükség a részéről ahhoz, hogy visszaszerezze az első helyet.
A Moto3-ban szétszakadt a mezőny és mindössze hárman csatázhattak a végén a győzelemért. Közülük egyedül David Alonso nem vétett hibát, így a kolumbiai motoros első szezonjában megszerezte harmadik futamgyőzelmét, ami remek jel számára a jövőre nézve. Mögötte Jaume Masia és Deniz Öncü futottak be, akik fontos pontokat szereztek – ellentétben más riválisaikkal. Sasaki 7., Ortola csak a 8. lett, a listavezető Dani Holgado viszont borzasztó versenyt futott és önerőből csúszott le a pontszerző helyekről. Az ő nullázásával teljesen egyben van a mezőny eleje a pontok terén: 6 versenyző van 30 pontos lemaradáson belül.
A világbajnokság két hét múlva folytatódik majd Indiában.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés