Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hosszabbított Fabio Quartararóval a Yamaha

Tokics Tamás

Publikálva 02/06/2022 - 15:46 GMT+2

A világbajnoki címvédő francia két évvel újította meg kontraktusát, 2024-ig biztosan a hangvillások gyári versenyzője lesz.

Fabio Quartararo

Fotó: Getty Images

Fabio Quartararo 2019-ben mutatkozott be a MotoGP-ben a Petronas Yamahánál, amely a szatellitcsapata volt a japánoknak. A z ekkor alig 20 éves francia nagyon hamar megcsillogtatta tehetségét, hiszen hét dobogós helyezés mellett hatszor rajtolhatott az első helyről. A kritikusait elhallgattató 2019 évet követően két győzelemmel indított 2020-ban, azonban a szezon végén a csalódást keltő 8. helyen zárt összetettben. Tavaly Valentino Rossi helyét vette át a gyári alakulatnál, első idényét világbajnoki címmel koronázta meg - Jorge Lorenzo 2015-ös sikere óta az első yamahás bajnok lett.
Ugyan 2022-ben a Yamaha kifogásolható csomaggal rendelkezik, Quartararo a maximumot hozza ki a technikából. Vezeti a világbajnokságot 122 ponttal, ez majdnem négyszer több, mint a gyártó másik három versenyzőjének összpontszáma. Az idény elején felröppentek pletykák, hogy menedzsere, Eric Mahé más márkákkal tárgyal a folytatásról, a barcelonai hétvége kezdete előtt bejelentette a Yamaha, hosszabbít Quartararóval. A címvédő két évvel toldotta meg kontraktusát, így 2024-ig biztosan marad a japánoknál.
"Nagyon boldog vagyok, hogy megoszthatom veletek az örömhírt, további két évig a Yamaha versenyzője leszek. A múltban a Yamahának köszönhetően léptem fel a MotoGP-be, hittek bennem, amit nem felejtek el. El kell mondjam, ez a szerződés komoly döntés volt. A csúcson érzem magam, ezért több időbe telt meghoznom. Hiszek a Yamaha MotoGP-projektjében, azt érzem, mindenki motivált itt. Kijelenthetjük, hogy folytatjuk a közös történetünket, és teljes mértékben foglalkozhatunk az idei szezonnal. Meg szeretném köszönni azoknak az embereknek, illetve a szurkolóknak a támogatást, akik mellettem állnak" - írta közösségi média felületein Quartararo.
Fabio Quartararo csapattársa Franco Morbidelli lesz 2023-ban, hétvégén Barcelonában folytatódik a gyorsaságimotoros-világbajnokság a Katalán Nagydíjjal.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés