Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Rafael Nadal teljesítménye motiválja Marc Márquezt

Tokics Tamás

Frissítve 30/06/2022 - 11:10 GMT+2

A nyolcszoros világbajnok spanyol motoros negyedik felkar műtétjén esett át egy hónapja, az asseni versenyt követően üzent rajongóinak.

Rafael Nadal és Marc Marquez

Fotó: Eurosport

Marc Márquez kálváriája 2020-ban kezdődött Jerezben, ahol eltörte a felkarját. Az első két műtét sikertelenségét követően, a harmadik operációnak köszönhetően tudott újra motorra ülni 2021-ben. Igaz az elmúlt másfél évben más tényezők hátráltatták, kétszer újult ki a kettős látása. Tavaly októberben egy enduro edzésen elszenvedett bukás, idén Indonéziában pedig brutális highside-ja miatt. A teljesítménye nem tudta megközelíteni a korábbi eredményeit, a sérült karjában érzett fájdalom, az egyre nagyobb terhelésnek köszönehtően közrejátszott ebben.
Az olasz nagydíjat követően úgy döntöttek az orvosi stábbal, hogy újra kés alá fekszik Márquez. A műtétet az Egyesült Államokban végezték el - egy nagyjából 30 fokos ferdülést kellett orvosolni a felkarcsontban -, a nyilatkozatok alapján sikeres volt. Ugyan pontos visszatérést nem tudunk Márquezzel kapcsolatban, a holland versenyt követően üzent rajongóinak.
"Az eredeti ötlet az volt, hogy szeptemberben végeznek el egy korrekciós műtétet. Szerettem volna bizonyítani magamnak, még mindig a régi vagyok. Aztán a szezon kezdetével be kellett látnom, a sérült csont nincs 100%-os állapotban. Ezt rejtegettem, mert el szerettem volna kerülni a kényelmetlen kérdéseket ezzel kapcsolatban."
"A nagy pillanat a Francia GP-t követően jött el, amikor egy 3D-s CT-vizsgálaton estem át, ekkor döntöttünk a műtét mellett. Meglepődtem mennyire komoly felkészültséggel vártak Amerikában, nagy különbség volt Spanyolországhoz képest. A beavatkozás utáni időszak nagyon sűrű volt."
"Az operáció előtt nagyon jó kedvem volt. Az követően megváltozott minden, kiment belőlem az érzéstelenítő és elöntött a szinte elviselhetetlen fájdalom. Ugyanakkor tudtam ez normális, mert már volt tapasztalatom ebben. Most már jobban vagyok, elmúlt a fájdalom, de a karom még mindig rögzítve van, várom a rehabilitáció további részét, motivált vagyok."
Elmondta Márquez, amennyiben nem műtötték volna meg, 1-2 évet prognosztizált volna magának a versenyzésben. Most minden esély megvan arra, hogy fájdalmak nélkül folytathassa karrierjét. Minden napja előre tervezett, másfél órát sétál reggelente, óvatosan erősít a bal karjára, illetve törzsére, lábaira. Mentálisan nehéz időkön megy keresztül a spanyol sztár, akinek korábbi motorversenyzők mellett - a hasonló sérülést szenvedő Álex Crivillé, csapatfőnöke Alberto Puig, vagy a több súlyos sérülést átvészelő Mick Doohan - Rafael Nadal adott reményt.
Erőt merítek Rafael Nadalból.
"Az emberek lemondtak róla, hogy már sosem lesz a régi, de legyőzte a fájdalmat, és nyert két Grand Slam tornát idén. Láttam őt a madridi 1000-es tornán, tudom milyen megpróbáltatásokon ment keresztül. Referencia számomra, mert fájdalmak közepette is megnyerte a Roland Garrost. Át tudom élni azt a fájdalmat, amit a sajtótájekoztatókon láttam rajta."
Marc Márquez a sajtóanyag végén megköszönte a rengeteg támogatást, illetve megígérte keményen harcol a visszatérésért.
forrás: speedweek.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés