Marc Márquez horrorisztikus mandalikai esése nem maradt következmény nélkül, újonnan kialakuló diplopiája ismételten veszélybe sodorja karrierjét.
Ugyan múlt héten még nem erősítették meg, de várható volt az Argentin Nagydíj kihagyása a spanyol motorosnak. A minap nem Marc Márquez, hanem csapata jelentette be versenyzőjük távolmaradását, túl kockázatosnak találták a gyors visszatérést. A hírek szerint Márquez Austinban már ott lehet - ahol tavaly futamot nyert.
Maláj Nagydíj
MotoGP: újabb győzelmével karnyújtásnyira a vb-címtől Bagnaia
23/10/2022 - 14:39
Még mindig nem tisztázódott Márquez esésének körülménye, a Honda nem kritizálta nyíltan a Michelint, de szerintük ki kellett volna nyilatkoztatni, hogy miért nem volt jó az indonéz hétvégére a 2022-es gumiallokáció. A Michelin főnöke, Piero Taramasso beleállt a Hondába, és szimplán nem értették meg, hogyan állítsák be a motorokat a négy évvel korábbi gumikhoz. Erre Alberto Puig - Honda MotoGP-projektjének főnöke - reagált kicsit keményebben, hogy Taramasso nem akarja elismerni a hibákat. Később hozzátette Puig, félreértés történhetett közöttük, nem szerette volna hibáztatni a Michelint, mindössze megbeszélni a szituációt, hiszen az első beszélgetések alapján Márquez sem a gumikat okolta bukásáért.
A Repsol Hondának Márquez távolléte miatt másik motorost kell alkalmaznia Argentínában, hivatalos bejelentés még nem történt, de minden bizonnyal a csapat tesztpilótája, Stefan Bradl ugrik be - immár sokadjára - a spanyol helyére.
forrás: motorsport.com
Ausztrál Nagydíj
Quartararo újabb óriási hibája; Guevara megszerezte a világbajnoki címet
16/10/2022 - 09:50
Thai Nagydíj
Elmosta az eső Quartararo előnyét, Bagnaia ismét visszavágott
02/10/2022 - 12:45