Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hivatalos, Marc Márquez kihagyja az Argentin Nagydíjat

Tokics Tamás

Publikálva 29/03/2022 - 17:05 GMT+2

A nyolcszoros világbajnok spanyol motorosnak az Indonéz GP-n bekövetkezett horrorbukása után kiújult a kettős látása. A Honda bejelentette, hogy versenyzőjük kiüli az argentin hétvégét.

Marc Marquez

Fotó: Getty Images

Marc Márquez horrorisztikus mandalikai esése nem maradt következmény nélkül, újonnan kialakuló diplopiája ismételten veszélybe sodorja karrierjét.
Ugyan múlt héten még nem erősítették meg, de várható volt az Argentin Nagydíj kihagyása a spanyol motorosnak. A minap nem Marc Márquez, hanem csapata jelentette be versenyzőjük távolmaradását, túl kockázatosnak találták a gyors visszatérést. A hírek szerint Márquez Austinban már ott lehet - ahol tavaly futamot nyert.
Még mindig nem tisztázódott Márquez esésének körülménye, a Honda nem kritizálta nyíltan a Michelint, de szerintük ki kellett volna nyilatkoztatni, hogy miért nem volt jó az indonéz hétvégére a 2022-es gumiallokáció. A Michelin főnöke, Piero Taramasso beleállt a Hondába, és szimplán nem értették meg, hogyan állítsák be a motorokat a négy évvel korábbi gumikhoz. Erre Alberto Puig - Honda MotoGP-projektjének főnöke - reagált kicsit keményebben, hogy Taramasso nem akarja elismerni a hibákat. Később hozzátette Puig, félreértés történhetett közöttük, nem szerette volna hibáztatni a Michelint, mindössze megbeszélni a szituációt, hiszen az első beszélgetések alapján Márquez sem a gumikat okolta bukásáért.
A Repsol Hondának Márquez távolléte miatt másik motorost kell alkalmaznia Argentínában, hivatalos bejelentés még nem történt, de minden bizonnyal a csapat tesztpilótája, Stefan Bradl ugrik be - immár sokadjára - a spanyol helyére.
forrás: motorsport.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés