Tiger Woods februári autóbalesete óta nem adott interjút, a közösségi média egyes oldalain megjelent fotókból lehetett csupán következtetni arra, hogy jelenleg hol tart a felépülése. A golfpályán kívüli dolgait és különösen a magánéletét igencsak féltve őrző golfzseni a Golf Digestnek ugyanakkor szokatlanul nyíltan beszélt jelenlegi állapotáról és elsődleges céljáról, amely nem meglepő módon egyelőre nem a golfpályafutásával kapcsolatos.

„A fizikoterápiás kezelések jelenleg teljesen lefoglalnak” – monda a mindennapjaira vonatkozó kérdésre válaszul Tiger Woods. „Van egy napi rutinom, lépésenként haladok előre.”
Tiger Woods februárban a Genesis Invitational torna után egy Golf Channel forgatásra menet szenvedett autóbalesetet. Rendőrségi beszámolók szerint az általa vezetett gépjárművel Woods a megengedettnél jóval gyorsabban haladt, amikor a kanyargós úton elvesztette irányítását a gépkocsi felett és a sávokat elválasztó szalagkorlátnak ütközött, majd a kormány elrántását követően többszöri megpördülés után a domboldalban kötött ki az autó. A volt világelső golfozót a helyszínre érkező rendőrök nem tudták kiszabadítani a teljesen összeroncsolódott gépkocsiból, azt a tűzoltók tették meg. Woods súlyos sérüléseket szenvedett, többszörös törésről, sőt nyílt lábszártörésről szóltak a hírek, a bokája is súlyosan sérült.
U.S. Open
Tiger Woods nem indul a US Openen, a British Openen viszont már ott lenne
07/06/2022 17:46

Tiger Woods összetört autója

Fotó: AFP

A 45 esztendős klasszis az utóbbi években kis túlzással visszatérő vendége volt a sebészetnek, hiszen csak a hátát ötször operálták. Éppen ezért van összehasonlítási alapja a rehabilitációkkal kapcsolatban.
„Ez a mostani egy teljesen más »állatfaj«. Tökéletesen képben vagyok a rehabilitációs procedúrákkal, hiszen a múltban azért volt részem párban. Ugyanakkor ennyire fájdalmas és kemény rehabilitációm még nem volt.” – mesélt jelenlegi helyzetéről Woods, akiről az utóbbi időben a közösségi média több felületén is jelentek meg fényképek, melyeken mankóra támaszkodva és különleges sínnel a lábán volt látható.
A fiatalabb generáció tagjai közül – így Rory McIlroy, Justin Thomas vagy éppen Rickie Fowler - az utóbbi hónapokban többen meglátogatták az otthonában lábadozó legendát és a beszámolók egyöntetűen arról szólnak, hogy Woods jó kedélyállapotnak örvend, folyamatosan formában tartja magát és figyelemmel követi a golfvilág történéseit is, sőt a Twitteren gartulál is a hozzá közel álló játékosoknak, így legutóbb a PGA Championshipen győztes és történelmet író Phil Mickelsonnak is.
„Hihetetlen, hogy mennyi támogatást kapok az emberektől, legyen szó versenytársakról, barátokról, vagy szurkolóktól. Elképesztő szeretet áramlik felém, rengeteget merítek ezekből és óriási segítség ez nekem a mostani időszakban.” – beszélt a felé áradó támogatásról Woods.
Ami pedig a célokat illeti, az interjúban erről is szót ejtett a 82 PGA Tour tornagyőzelemmel az örökranglistán holtversenyben minden idők legeredményesebb golfozójának számító zseni.
„Az elsődleges célom jelenleg, hogy önállóan tudjak járni. Lépésről lépésre haladok.” – beszélt legfontosabb céljáról a 15-szörös Major-bajnok klasszis, aki ugyanakkor egyelőre minden a pályafutása folytatására vonatkozó kérdést elhárít.
Ha szeretnél minden reggel értesülni a legfrissebb híreinkről, iratkozz fel hírlevelünkre!
PGA Championship
Őrületes végjátékot követően Justin Thomas nyerte a PGA Championshipet
23/05/2022 07:16
PGA Championship
McIlroy szétszedte a pályát, Tiger Woods szenvedett
20/05/2022 10:18