Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Tragédia és káosz: abszurd módon, verseny előtt letartóztatták a világelsőt

Nagy Benjámin

Frissítve 17/05/2024 - 18:22 GMT+2

A PGA Tour louisville-i állomásának helyszínén, helyi idő szerint péntek reggel letartóztatták a férfi golfozók világelsőjét, Scottie Schefflert.

Scottie Scheffler

Fotó: Getty Images

A helyi rendőrség azok után intézkedett így, hogy Scheffler megpróbált behajtani kocsival a verseny helyszínére, a Valhalla Golf Club bejáratához.
Történt ugyanis, hogy a golfpálya előtt tragédia miatt leállították a forgalmat: egy busz elütött egy férfit, aki belehalt a sérüléseibe. Scheffler erről nem tudott, hiszen mindössze egy órával a kezdés előtt érkezett.
A vád: másodfokú rendőrtiszt elleni támadás, harmadfokú garázdaság, gondatlan vezetés és a forgalmat irányító rendőr közlekedési jelzéseinek figyelmen kívül hagyása. A testi sértés vádja bűncselekménynek, a többi vétségnek számít.
Arról, hogy mi történt, Scheffler rövid közleményt adott ki, hiszen óvadék ellenében szabadlábra helyezték.
"A rendőrök utasításának megfelelően jártam el. Nagyon kaotikus volt a helyzet a baleset miatt, és elég komoly félreértés történt abban, hogy mit kértek tőlem. Soha nem állt szándékomban figyelmen kívül hagyni egyetlen utasítást sem. Remélem, hogy most félre tudom tenni és csak a versenyre tudok koncentrálni. Természetesen mindannyian, akik itt vagyunk, mély együttérzésünket fejezzük ki a balesetben elhunyt férfi családjának."
picture

Scheffler a letartóztatásakor

Fotó: SNTV

A helyszínen lévő újságírók elmondása szerint Scheffler a baleset helyszínét próbálta kikerülni. Bár mutatta a behajtási engedélyét, egy rendőr felszólította őt, hogy álljon meg, de ehelyett gyorsított és tovább hajtott körülbelül 10-20 métert a bejárat felé. Ekkor megállt, majd lehúzta az ablakot, hogy beszéljen a rendőrrel, aki azonban hirtelen megragadta karját és elkezdte kirángatni az autóból. Mint a filmekben: sikerült is neki, nekinyomta az autónak és megbilincselte.
A rendőr Scheffler gyorsításakor elesett, csuklósérüléseket szenvedett, és kórházba kellett szállítani őt.
A golfozó ügyvédje, Steven Romines az ESPN-nek elmondta: a rendőr, aki megpróbálta megállítani Schefflert, nem volt tagja a Valhalla Golf Club forgalomirányító részlegének, és ebből keletkezett a félreértés.
„Engedélyezték a versenyzőknek, hogy kikerüljék a balesetet, ezért van a belépési engedélyük és az áthaladásra való felhatalmazásuk. Nem tudta, mi történt, úgy haladt, ahogy utasították őt. Pontosan azt tette, amit előírtak neki. Teljes mértékben együttműködünk a rendőrséggel, a vádemeléssel majd az ügy előrehaladtával foglalkozunk."
A verseny a tervek szerint vasárnapig tart.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés