Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Egy kilencéves kislány lopta el a show-t Tiger Woodstól

Farkasvölgyi Gábor

Publikálva 07/04/2022 - 11:37 GMT+2

Autumn Solesbee két éve még egy gyermekotthon lakója volt, semmit sem tudott a golfról. Kedd óta viszont ő a Masters gyermekversenyének győztese.

Autumn Solesbee - Egy kilencéves kislány lopta el a show-t Tiger Woodstól

Fotó: AFP

Tiger Woods - ahogy azt várni lehetett - kisajátította a Masterst idén (is) már pusztán azzal, hogy bejelentette, hogy elindul az idei viadalon, annak ellenére, hogy 14 hónapja szinte, mint egy legót, úgy rakták össze az orvosok a jobb lábát. Woods uralta a híradásokat, még az is vezető hír volt vele kapcsolatban, hogy a Nike cipő helyett ezúttal egy másik márka cipőjét fogja viselni a tornán - dacára annak, hogy karrierje kezdete óta a „pipás” márkát képviseli, a Nike-tulaj Phil Night pedig a legbelsőbb köréhez tartozik.
De mindezek ellenére mégis akadt valaki, aki, ha egy pillanatra is, de el tudta lopni a show-t Woodstól, ő pedig nem más, mint Autumn Solesbee. Autumn egy 9 éves tündéri, szőke kislány, aki két éve még egy gyermekotthon lakója volt, kedden viszont már a kétszeres Masters-bajnok Bubba Watsontól vehette át a Masters gyerekverseny győztesének járó trófeát.
Autumn Solesbee nyerte a Masters gyerekversenyének 2022-es kiírását a 7-9 évesek kategóriájában. Ez a hír elsőre azért valószínűleg nem éri el még Amerikában sem tömegek ingerküszöbét, ugyanakkor, ha közelebbről megvizsgáljuk Autumn életének alakulását, akkor már teljesen más a helyzet. Ugyanis Autumn két éve még egy gyermekotthon lakója volt, a golf pedig nem igazán szerepelt a napi rutinjában. A 9 éves kislányt örökbefogadó szülők közül az apuka ugyanakkor a sportág szerelmese, ő ismertette meg a kislányt a sporttal, és saját bevallásuk szerint a golfnak (is) köszönhetően alakult ki közöttük nagyon hamar egy igazán erős és különleges kapcsolat.
A golfos kaland egy észak-karolinai Topgolf komplexumban kezdődött, ahol Donnie, az apuka bemutatta a kislányt apjának, a leendő nagypapának. Donnie egy bulis helyet keresett, ahol mindenki jól tudja magát érezni, a Topgolf pedig egy erre tökéletes helyszínnek tűnt. És valóban, Autumn rögtön feltalálta magát, mi több, tehetségesnek bizonyult.
"Már első alkalommal is több labdát ütött el, mint amennyit nem." - mondta Donnie. "Azt mondanám, hogy Autumn adottsága az, hogy elképesztő testtudata van. Ha egyszer megmutatjuk neki, hogyan kell valamit csinálni, akkor könnyen megcsinálja".
Autumn 2020 júniusában játszotta első kilenclyukú U.S. Kids versenyét. Akkor 59-et játszott. Nyáron sokat gyakorolt, és ősszel egy másik U.S. Kids versenyen is részt vett, viszont ott már 39-et ütött. Az őszi szezonban több versenyen is részt vett, és nem sokkal később megnyerte a korosztálya legjobb játékosának járó díjat.
Tavaly jött az ötlet, hogy miért nem próbálják meg a Masters kvalifikációt. Erre a tornára természetesen nem lehet csak úgy az utcáról beesni, Autumnnak egy komoly selejtezősorozaton kellett részt vennie. A kislány olyannyira beleélte magát a lehetőségbe, hogy a szülők szerint ezzel kelt, ezzel feküdt, minden álma az volt, hogy részt vehessen az Augusta National pályán rendezett versenyen.
"Igazából nem voltak elvárásaink, [de] Autumn győzni akarása, a versenyzés iránti vágya hatalmas" – mesélt lányáról a büszke apuka. "A Drive, Chip and Putt verseny kilenc ütésből áll. Ha rossz napod van, akkor nehéz jól teljesíteni. Szóval elvárásaink nem voltak, csak elmentünk, hogy jól érezzük magunkat."
picture

Autumn Solesbee

Fotó: AFP

Autumn azonban simán vette az akadályokat, megnyerte az első selejtezőt, majd a másodikat (szakadó esőben) és végül a szeptemberi regionális selejtezőt Quail Hollowban. Az a gyerek, aki kevesebb mint két évvel korábban még golfütőt sem látott, simán vívta ki a gyerek Mastersen való indulás jogát.
És ha már ott volt, akkor a rangos versenyt is megnyerte, majd ki mástól, mint egyik legnagyobb kedvencétől, az amúgy szintén örökbefogadott gyermekeket nevelő Bubba Watsontól vehette át a győztesnek járó kupát.
picture

Autumn Solesbee és Bubba Watson

Fotó: AFP

(Forrás: részben golfdigest)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés