Bryson DeChambeau kétség kívül az egyik legizgalmasabb golfozója a PGA Tournak. Ő az a játékos, aki például a covid-járvány holtidejében a Tour leállását kihasználva 15 kilónyi izmot pakolt magára és vált a PGA sorozat leghosszabbat ütő golfozójává.

A folyamatos megújulási törekvései miatt az „Őrült Tudós” becenévre hallgató DeChambeau ezúttal azonban nem egy újabb korszakalkotó ötlet miatt vált beszédtémává, hanem egy kis híján amatőr hiba miatt. Az amerikai játékos a múlt heti charlotte-i tornán ugyanis két nap után azt hitte lemaradt a CUT-ról, így magángépével hazautazott. Igen ám, de estére kiderült, hogy mégsem esett ki, így visszarepült, és ha már visszatért, be is verekedte magát a legjobb 10 közé, amivel keresett 228 ezer dollárt, hozzávetőlegesen 68 millió forintot.
Bryson DeChambeau múlt hét pénteken közel állt ahhoz, hogy elkövesse a szezon legbizarrabb hibáját. A golfozó azt hitte, hogy lemaradt a cutról a Wells Fargo Championshipen a pénteki plusz 3-as eredménye miatt, ami a 90. helyre volt akkor éppen elegendő. Igen ám, de mindez a délutáni részeredmény volt csupán, ekkor még bőven voltak a pályán, ám a US Open idei bajnoka ennek ellenére úgy gondolta, hogy valószínűleg le fog maradni a folytatásról. A szombati és vasárnapi utolsó két körre az első 65. helyezett és a vele együttállásban lévők kvalifikálták magukat, DeChambeau pedig vélhetően nem hitt abban, hogy a 90. helyről előre tud majd lépni ennyit.
Ryder Cup
Nem történt meglepetés, kiütéses amerikai siker a Ryder-kupán
3 ÓRÁJA
Éppen ezért fogta magát, összepakolt és a kiesés tudatában magángéppel hazarepült, ahelyett, hogy megvárta volna, amíg a délutáni eredmények kikristályosodnak. A dolog itt vett egy igen csak komoly kanyart, ugyanis a magángép még szinte le sem szállt Dallasban, amikor DeChambeau-t értesítették arról, hogy bizony a kétnapos 144 ütéses eredménye éppen a 64. helyre elegendő, így folytathatja a rangos tornát.

Mit tehet ilyenkor egy golfozó? Visszalép, vagy visszarepül.

DeChambeau utóbbi mellett döntött, ám előtte azért még biztos ami biztos, edzett egyet a szuper „hightech” felszerelésekkel telepakolt edzőtermében, majd a tréningről készült fotókat kipakolta az Instagram csatornájára. Ezt követően túl sokat nem pihenhetett, ugyanis újabb magángépes repülőút várt rá, méghozzá hajnali 2:45-ös indulással. Egy ilyen repülőút persze nem olcsó mulatság, az ár a két desztináció közti távolságtól is függ, mindez egy Dallas-Charlotte viszonylatban a hírek szerint 15-20 ezer dollárba fájhatott DeChambeaunak. Éppen ezért a játékos saját bevallása szerint elhatározta, hogy ha már visszarepül és folytatja a tornát, akkor mindent el fog követni annak érdekében, hogy ne legyen ráfizetéses a kiruccanás. Nos, a végeredményt látva DeChambeau törekvését siker koronázta, ugyanis a 64. helyről egészen a 9. helyig lépett előre.
"Kétségtelenül megérte. Reméltem, hogy valami ilyesmit tudok kihozni a hétvégéből, amikor a visszautazás mellett döntöttem és hajnali 2:45-kor a repülőn ültem. Igen, azt akartam, hogy megérje. Nem akartam idejönni, és 60. helyen végezni, közel az utolsó helyezéshez.” – beszélt DeChambeau a torna zárását követően.
Az utolsó helyezett amúgy valamivel több, mint 15 ezer dollárral távozhatott, ez maximális jóindulattal is csupán nullszaldóra hozta volna ki a hétvégéjét DeChambeau-nak. Ehelyett a 28 éves golfozó - köszönhetően top 10-es végeredményének - 228 ezer dollárral a zsebében, és egy hatalmas mosollyal az arcán távozhatott Charlotte-ból.
A viadalt amúgy Rory McIlroy nyerte, aki ezzel 19 hónapja tartó nyeretlenségi szériáját zárta le és csak mellékesen közel másfél millió dollárt keresett. Ami pedig DeChambeau-t illeti, a játékos nem csak a fizetés tekintetében zárt jó napot, de a FedEx Kupa pontversenyében is jól jött a 9. helyezése, ugyanis az ezért kapott pontokkal vissza tudta venni az első helyet Justin Thomastól.
Ha szeretnél minden reggel értesülni a legfrissebb híreinkről, iratkozz fel HÍRLEVELÜNKRE.
Ryder Cup
Amerika karnyújtásnyira a győzelemtől, csak a csoda segíthet az európai csapaton
TEGNAP 08:53
Ryder Cup
Amerikai henger a Ryder-kupán, ’79 óta nem volt ekkora előnyben a Team USA
25/09/2021 10:39