Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Max Homa őrületes végjátékban védte meg címét az idénynyitón

Eurosport Magyarország

Frissítve 19/09/2022 - 12:51 GMT+2

Danny Willett az utolsó szakaszik szinte tökéletesen játszott, ám a 72. lyukon hatalmasat hibázott, ami végül a győzelmébe került.

Max Homa

Fotó: Getty Images

A címvédő amerikai Max Homa nyerte a profi golfozók legrangosabb sorozatának (US PGA Tour) vasárnap zárult idénynyitó versenyét, a nyolcmillió dollár összdíjazású Fortinet Championshipet.
A kaliforniai Napában megrendezett idénynyitón Homa és a 2016-os Masters győztese, Danny Willett csatáztak az utolsó napon a győzelemért. A brit golfozó az utolsó szakaszig szinte tökéletesen játszott, bátor megoldásokat választott, a greeneken “sült” a keze és így egy ütés előnnyel ért a 72. szakasz greenjére.
Ott Homa lehetetlen helyzetből egy hole-out birdie-vel zárta a tornáját, ám Willettnek még így is maradt egy ütés előnye, ám kihagyott egy rövid gurítást, majd a playoffért kihagyta a soron következőt is. Willett a 2016-os Masters óta nem tudott a PGA Touron tornát nyerni, 114. viadalán második sikerét arathatta volna.


Ami Max Homát illeti, a torna történetében mindössze a második játékos, aki címet tudott védeni, mostani sikeréért 1,44 millió dollár ütötte a markát. Az amerikai játékos egy év leforgása alatt immáron harmadik versenyét nyerte meg, a világranglistán hat helyet javítva a 16. pozícióból várhatja az idény folytatását.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés