Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kórházból a negyedik helyig – fordulatos hétvégén van túl a korábbi F1-es

Eurosport Magyarország

Frissítve 11/02/2023 - 19:45 GMT+1

Nem volt teljesen elégedett a Porsche a hétvégén nyújtott teljesítményével, mivel a Jaguar tempója összességében jobbnak tűnt. Pascal Wehrlein óriási balesetét követően azonban a kármentés volt a csapat elsődleges feladata, aminek eleget is tettek a 3. és 4. hellyel. Különösen a német versenyző 4. helye nagy szó, pénteken ugyanis még abban sem volt biztos, hogy autóba ülhet a futamon.

Őrülten izgalmas befutó a Formula-E-ben: Vergne hősies védekezéssel szerezte meg a győzelmet

Pascal Wehrlein a negyedik helyen fejezte be a haidarábádi Formula-E versenyt, ami a horrorbukását követően mindenképpen pozitív eredmény.

Valamit nagyon eltalált a Porsche a Gen3-as autók fejlesztése során, ugyanis az első két hétvégét az ő autóik uralták. Mexikóban az andrettis Jake Dennis győzött – megelőzve a gyári Porschét erősítő Pascal Wehrleint – a szaúdi duplahétvégén pedig fordult a sorrend: mindkét versenyen Wehrlein-Dennis sorrendben bérelték ki a dobogó első két fokát.
Ezek után akár csalódás is lehetne a Porsche számára, hogy az első Indiában megrendezett versenyen Wehrlein csak a 4. helyen ért célba, a körülmények ismeretében azonban maradéktalanul elégedettek a csapatnál. Wehrlein ugyanis pénteken óriási balesetet szenvedett, amikor - talán a beragadó gázpedál miatt - irányíthatatlanná vált az autója és a korlátba csapódott.
A becsapódás ereje miatt Wehrleint egyből kórházba szállították a protokollnak megfelelően. Noha este 11-kor elhagyhatta a kórházat, még a verseny napján is hátfájdalmakra panaszkodott, talán erre vezethető vissza az is, hogy a nyitó körben három pozíciót elbukott. Végül a 15. helyről sikerült visszakapaszkodnia a 4.-re, ezzel kimaxolta a kármentést ezen a hétvégén.
„Már jobban érzem magam, rendben vagyok. Örülök a versenynek. Nem számítottam ilyen eredményre, de reménykedtem és hittem benne. Persze a tegnapi után abban sem voltam biztos, hogy autóba ülök-e ma. Sokáig kórházban tartottak, átestem néhány vizsgálaton. Örülök, hogy minden rendben van, és egy kis fájdalmat leszámítva jól vagyok.”
Fantasztikus munkát végeztek a szerelők, egyetlen órát aludtak az éjszaka. Mondjuk én sem sokkal többet.
Wehrlein balesetét követően azonnal vizsgálat alá vetették az autót, hogy kiderüljön, mi okozta az üzemzavart. Mivel esélytelen volt, hogy rögtön megállapítsák a probléma forrását, a szabadedzés hátralévő részében mindhárom autójukat a garázsban tartották. Ez viszont azt jelentette, hogy lényegében vakon vágtak neki az időmérőnek, ami érződött is a csapat teljesítményén.
picture

Őrülten izgalmas befutó a Formula-E-ben: Vergne hősies védekezéssel szerezte meg a győzelmet

Bár a Porsche nem volt teljesen elégedett a csomagjával, mivel a Jaguar erősebbnek tűnt ezen a hétvégén, Wehrlein úgy érzi, kihozták a maximumot a lehetőségeikből. „Mindenekelőtt az a pozitívum erről a hétvégéről, hogy nem sérültem meg. Másodsorban pedig, hogy szép pontokat szereztünk. A harmadik, hogy növeltük az előnyünket az összetettben.”
„Habár mindent egybevetve nem volt tökéletes hétvégénk a tegnapi események miatt, a legtöbbet kihoztuk magunkból, és ez számít leginkább. Tudjuk, hogy egy tökéletes napon a győzelmekért harcolhatunk, viszont amikor nem alakul 100%-ig tökéletesen, akkor is sok pontot kell gyűjtenünk, és ma épp ezt tettük.”
Forrás: Autosport
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés