Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hamilton már elsőre látta, hogy nem lesz jó az idei Mercedes

Minich Réka

Publikálva 18/03/2023 - 15:45 GMT+1

Lewis Hamilton bevallotta, hogy már akkor tudta, hogy elrontották az idei autó fejlesztését, amikor elsőnek meglátta az idei Mercedest. Szerinte számítottak arra, hogy nem tudnak a futamgyőzelemért harcolni az idény elején, de az első futamon látott hátrány letaglózta az egész csapatot. A hétszeres világbajnok brit szerint a különutas gondolkodás most nem jött be nekik.

Hamiltont nem lehet elhallgattani

Hamilton szerint nem kellett volna ragaszkodni a különleges autóhoz, Wolff szerint viszont a tavalyi fejlődés vitte őket rossz útra.
Lewis Hamilton a szaúdi hétvégén elismerte, hogy nagyon nincsenek ott, ahol lenni szeretnének az idény elején. Elmondása szerint már az első pillanatban látta, hogy nem jó utat követtek.
„A csapat azt mondta az idény előtt, hogy nem leszünk ott a legelején, de nem leszünk tőlük túl messze. Szóval eléggé sokkoló volt látni a lemaradásunkat az első hétvégén.
Az első pillantásra láttam, hogy az autónk nagyon másképp néz ki, mint a többi, és éreztem, hogy ez így nem lesz jó. Mindig feszült pillanat, amikor bemutatjuk az új autót, de az idei szerintem jól néz ki. Persze a szín mellékes, amíg gyorsak vagyunk. Remélhetőleg az idén még eljutunk a futamgyőzelemig, de nagyon sok munka vár ránk.
Nem biztos, hogy a legjobb szavakat választottam, amikor azt mondtam, hogy a csapat nem hallgatott rám az autónk fejlesztésével kapcsolatban. Szimplán csak arról beszéltem, hogy nem mindig van egyetértés köztünk, de ez teljesen természetes egy csapaton belül.
Még mindig hiszek a Mercedesben, hosszú ideje itt vagyok és még maradni is akarok, olyan, mintha a családom lenne ez a csapat.
Most itt az ideje, hogy fontos döntéseket hozzunk meg, hogy utolérhessük a többieket. A Red Bull kiemelkedik a mezőnyből, de remélem, hogy csökkenteni tudjuk a hátrányunkat. A munkát már elkezdtük.”
Hamilton csapattársa, George Russell szerint tavaly túl sokat vállaltak be az autó fejlesztésénél, most viszont átestek a ló másik oldalára.
„Tiszta, hogy mit rontottunk el a télen, készen állunk, hogy kijavítsuk a hibáinkat. Tavaly túl agresszívan fejlesztettünk, ami miatt jött a sok pattogás. Idén viszont biztosra akartunk menni, de emiatt meg sokkal lassabbak vagyunk.
Nehéz ezt lenyelni, de azt látom, hogy mindenki készen áll a munkára, hiszen már most egy másik úton megyünk tovább, mint eddig.”
picture

Mick Schumacher (Mercedes reserve driver) and Toto Wolff (Mercedes) during the third and final day of testing at the Bahrain International Circuit ahead of the start of the Formula 1 season.

Fotó: Getty Images

A csapatfőnök Toto Wolff érdekes teóriával állt elő, szerinte a tavalyi év második fele megtévesztette őket.
„Sok csapatmegbeszélésen vagyunk túl, érdekes a helyzetünk. Tavaly év közben úgy tűnt, hogy egyre jobbak és jobbak lettünk, ami miatt talán jobban bíztunk az autó koncepciójában, mint kellett volna.
Idén viszont nagyon nem vagyunk elégedettek az autóval, nincs elég leszorítóerő. Nem jó az egyensúly sem, ilyenkor a gondok mindig csoportosan jönnek elő.
A csapat együtt eldöntötte, hogy milyen megoldásra fókuszáljunk, ami szerintünk a legjobb lehet. Az alapelképzelésünk nem jó, ezzel sosem érnénk el a Red Bull és a Ferrari szintjére.
Próbáltunk ragaszkodni a tavalyi elképzelésekhez, de kiderült, hogy a szimuláción kinyert adataink nem jönnek vissza a pályán.
A három leggyorsabb autó, a Red Bull, a Ferrari és az Aston egyforma elképzelés alapján lett fejlesztve, ami nagyon más, mint a miénk. El kell ismernünk, hogy elrontottuk.
Azt még mindig elemezzük, hogy ez miért történhetett, hiszen a szimulált adataink teljesen mást mutattak. Tudjuk, hogy így nem folytathatjuk, nem akarunk több időt veszíteni.”
Az, hogy a Mercedes egy futam alatt tud-e fejlődni kiderülhet a szaúdi hétvégén, de egyelőre a pénteki szabadedzések alapján sok jót nem remélhetnek a Mercedes pilótái.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés