Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A robbantásos terrortámadás ellenére megy tovább az F1-es hétvége

Lantos András

Publikálva 25/03/2022 - 19:27 GMT+1

A döntésre azt követően került sor, hogy az első szabadedzés alatt hatalmas füstfelhő és lángok csaptak fel a pályától alig 10 kilométerre található Aramco olajfinomítóból. A robbantást az iszlamista húti mozgalom vállalta magára, akik a beszámolók szerint rakétatámadást intéztek a Jeddah közelében található létesítmény és más finomítók ellen is.

A robbantásos terrortámadás ellenére megy tovább az F1-es hétvége

Fotó: Getty Images

Az első szabadedzés alatt Max Verstappen még az autóban is égett szagra panaszkodott, és a robbanás után nem sokkal az egész pálya környékét áthatotta az égett olaj szaga.
A Forma-1 vezetősége gyors tájékoztatást kért a szaúdi hatóságoktól, majd nem sokkal a második szabadedzés előtt rendkívüli megbeszélésre hívta a csapatokat és a versenyzőket, ami miatt 15 perccel később rajtolt az FP2.
Nem sokkal később megjelentek az első hírek az egyeztetésről, és ezek szerint a terrortámadás ellenére megtartják a szaúdi F1-es hétvégét.
Stefano Domenicali, a Forma-1 igazgatója biztosítékokat kapott a szaúd-arábiai hatóságoktól, hogy a nagydíj biztonságosan lebonyolítható, annak ellenére, hogy az elmúlt hetekben megszaporodtak a Húti terrortámadások.
Az Autosport idézte Günther Steinert, a Haas csapatvezetőjét, aki elmondta, biztosították őket arról, hogy a pálya és környéke jól védett hely, és nem is érzik magukat veszélyben a csapatok.
Nem ez az első alkalom, hogy valakik egy nagyszabású szaúd-arábiai sporteseményt használnak fel céljaik elérésre. Idén januárban a Dakar ralin történt robbantás, bár azzal nem a hozták egyértelműen kapcsolatba a Húti-mozgalmat.
Időközben véget ért Jeddah-ban a második szabadedzés.
1. Charles Leclerc, Ferrari, 1:30.074
2. Max Verstappen, Red Bull, 1:30.214
3. Carlos Sainz, Ferrari, 1:30.320
4. Sergio Perez, Red Bull, 1:30.360
5. Lewis Hamilton, Mercedes, 1:30.513
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés