Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Félbeszakíthatják a Dakar-ralit lehetséges terrortámadás miatt

Lantos András

Publikálva 07/01/2022 - 12:09 GMT+1

A francia külügyminiszter tájékoztatása szerint napirenden van a 2022-es Dakar-rali félbeszakítása, miután verseny előestjén felrobbant egy autó Jeddah-ban. Az incidens a Sodicars Racing egységét érintette, és a detonáció következtében a pilóta Philippe Boutron súlyos lábsérülést szenvedett. A külügyminisztérium szerint nem lehet kizárni, hogy terroristacselekmény történt.

Philippe Boutron

Fotó: Getty Images

A robbanás december 30-ám következett be a Donatello szálloda előtt, és a háttértámogatást nyújtó autó hat utasából öten sértetlenül szálltak ki, Boutront viszont kórházban ápolják.

Az eset nyomán a szaúdi hatóságok és az ASO megerősítette a tábor védelmét, a francia külügyminiszter, Jean-Yves Le Drian azonban a BFM TV-nek nemrég úgy fogalmazott, a verseny lefújása is ott van a napirenden lévő forgatókönyvek között.
„Lehetséges (hogy terroristatámadás történt). Azonnal jeleztük a szervezőknek és a szaúdi hatóságoknak, hogy teljesen átlátható módon kell eljárni, mivel elképzelhető, hogy terroristacselekmény történt” – fogalmazott a külügyminiszter.
„Korábban is volt terrortámadás a francia érdekek ellen Szaúdi Arábiában, és fontos, hogy megvédjük állampolgárainkat, figyelmeztessük őket, ezért a lehető legnagyobb átláthatóságra van szükség.”
„Mi úgy láttuk, a legjobb döntés a verseny felfüggesztése lett volna, de a szervezők másként gondolták. Nagyon alaposnak kell azonban lennünk. A minimum, hogy meg kell erősíteni a védelmet, ami meg is történt. A kérdés azonban még mindig napirenden van.”
A Dakar-rali pénteken ér féltávhoz, szombaton pihenőnapot rendeznek Riyadh-ban.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés