Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Áradás miatt kiürítették az imolai Forma-1-es versenypályát, elmaradhat a futam

Eurosport Magyarország

Frissítve 16/05/2023 - 21:32 GMT+2

Az Olaszországot sújtó esőzések miatt a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjnak otthont adó imolai versenypálya közelében lévő Santerno folyó megáradt, ezért mindenkinek el kellett hagynia a hétvégi futam helyszínét.

Charles Leclerc of Ferrari and Monaco leads at the start during the sprint ahead of the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on April 23, 2022 in Imola

Fotó: Getty Images

A helyi hatóságok kedden szólították fel a gyorsaságiautós világbajnokság már helyszínen tartózkodó dolgozóit, hogy elővigyázatosságból hagyják el az aszfaltcsíkot.
A versenypályán az autók ugyan péntekig nem köröznek, de a csapatok technikusainak már ez előtt fel kellene építeniük az istállók és a szponzorok kiszolgáló épületeit.
A helyszínről készült fényképek és videofelvételek tanúsága alapján víz hömpölyög a pálya több pontján, a boxutcában is áll a csapadék. A La Gazzetta dello Sport napilap beszámolója szerint a környező utak közül több is víz alá került, ezeket lezárták.
Az olasz polgári védelem piros riasztást adott ki az északi területeket sújtó időjárás miatt, míg a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny pénteki, 13. szakaszát a lavinaveszély miatt lerövidítették és a mezőny nem mássza meg az idei kiírás legmagasabb hegyét, a 2469 méteres Szent Bernát-hágót.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés