Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Alonso szerint a Forma-1 leégette magát Kanadában

Minich Réka

Publikálva 17/06/2023 - 13:28 GMT+2

Pénteken a szokásos módon kezdődött a Forma-1 első szabadedzése, amit 4 perc után Pierre Gasly félreállása miatt le kellett állítani. Aztán hosszas várakozás következett és végül nem is indították újra az edzést. A környéken áramszünet volt, majd utána nem sikerült a pályát figyelő kamerarendszert újraindítani. Fernando Alonso szerint ez a versenysorozatra nézve igen kínos volt.

Hamilton csalódott a Mercedes tempója miatt

Káoszosra sikerült a Forma-1 pénteki napja Kanadában, Alonso és Hamilton is a helyi drukkereket sajnálta, akik sokáig nem láthatták a versenyzőket a pályán.
Pierre Gasly Alpine-ja bő 3 perc után állt le a montreali pályán, majd a biztonságos elszállítása miatt piros zászlóval szakították meg az edzést. Ezt hamar le is tudták a pályafelügyelők, de mégsem indult újra a szabadedzés. A pálya körül áramszünetek nehezítették a szervezők dolgát, végül nem sikerült újraindítani a kamerarendszert. A biztonságos lebonyolítás miatt nem lehet úgy a pályán semelyik versenyző, hogy a bírók ne lássák be a pálya minden pontját, ezért végül lefújták az edzést.
Az Aston Martin veterán pilótája, Fernando Alonso szerint a sportág ezzel nem szerzett jó pontot a helyieknél.
„A drukkerek nagyon hamar kijöttek a pályára, hogy már az első perctől kezdve láthassanak minket. Ennek ellenére csak 4 percig tartott az edzés. Az ilyenekkel lábon lőjük magunkat, őszintén szólva, elég ciki helyzet volt. Érdekes, hogy nem volt B-tervünk a hasonló helyzetekre.”
picture

Fernando Alonso (Aston Martin)

Fotó: Getty Images

A kiesett gyakorlás helyett a második szabadedzés a tervezett 60 perc helyett 90-ig tartott, de az utolsó percekre komoly eső érkezett a pálya fölé, így ezt sem tudták maradéktalanul kihasználni a csapatok. Végül a Mercedes két pilótája zárta az élen a napot, de Lewis Hamilton szerint sokat ebből nem szabad következtetni.
„Furcsa napunk volt, egyértelműen hiányzik az első edzés. Sajnáltam a szurkolókat, hiszen nagyon sokan kijöttek már pénteken délelőtt, az egész város nyüzsög. Nem tudom, mi történt a kamerákkal végül. A második edzésen több időt kaptunk, de kevés időnk volt felkészülni erre, szóval nem tudtuk a legjobban kihasználni az egyetlen edzésünket.
Az autó nem tűnt rossznak, de még sokat kell dolgoznunk. Nem volt a legjobb, de nem is volt a legrosszabb, elég sokat ugrált alattam. Az egyensúlyon még sokat kell dolgoznunk, a pattogással szerintem mindenki sokat küzdött ma.”
Hamiltonnal egyetértett csapattársa, a második helye ellenére George Russell nem volt elégedett.
„Nem hiszem, hogy sok következtetést le tudunk vonni ebből, hiszen az edzés végén, kevés benzinnel mentünk a legjobban, amikor már a pálya is sokat javult. A barcelonai fejlesztéseink határozottan javítottak a kocsin, de nem tudom, hogy ez Kanadában mit jelenthet pontosan.
A kvalifikáció alatt szerintem még mindig hátrányban vagyunk a Ferrarival és az Aston Martinnal szemben. Az Alpine és Valtteri Bottas is gyorsnak tűnt ma. Azt viszont eddig is láttuk, hogy vasárnap mindig erősebbek vagyunk, és végül is az számít igazán.”
A hétvége további részére esőt jósolnak, a szombaton magyar idő szerint este 10 órakor kezdődő időmérő edzés és a vasárnap este 8-kor kezdődő verseny erősorrendje így még inkább kérdéses.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés