Az istálló az Aston Martin Lagonda főhadiszállásán, a Coventry közelében található Gaydonban tartotta a hivatalos leleplezést.
A korábban virító Haas-Red Bull párossal ellentétben a britek egy valódi saját autót lepleztek le, bár a szokásoknak megfelelően jó kérdés, mennyire hasonlít majd ez ahhoz a géphez, amivel a márciusi bahreini szezonnyitón rajthoz állnak. Azt viszont az Autosport megerősítette, hogy a ma bemutatott autóval pénteken forgatási napot tart a csapat Silverstone-ban.
A 2022-re tervezett autó az AMR22 kódjelet kapta, és ugyanúgy Mercedes motor kerül bele, mind 2009 óta minden jogelődjébe (Force India és Racing Point).
Kanadai Nagydíj
Verstappen egyre közelebb a címvédéshez, Alonsót a második helyről indulva is pofozta a sors
20/06/2022 09:37
Változatlan lesz a pilótafelállás is, a húzónév továbbra is a négyszeres világbajnok Sebastien Vettel, akihez idén is az Aston Martin Lagonda és az Aston Martin F1 tulajdonosának fia, Lance Stroll csatlakozik.
De nem minden állandó a csapatnál; már januárban bejelentették, távozott az alakulat vezetője, Otmar Szafnauer, aki várhatóan az Alpine csapatfőnöke lesz idéntől. Helyét a luxemburgi Mike Krack vette át; ő korábban a BMW Sauber és a Porsche WEC csapatának vezető mérnöke volt.
De október óta a csapat vezetőségéhez tartozik Martin Whitmarsh is, aki korábban 24 évet dolgozott a McLarennél, és 2009-2014 között vezette is az F1-es csapatot.
Az Aston Martin ezzel a felállással készül a felállásra, azaz, hogy előre tudjon lépni a gyengén sikerült 2021-es szezont követően. Tavaly egyetlen dobogót sikerült szerezniük, amikor Vettel második lett Azerbajdzsánban, miközben Stroll legjobb eredménye egy hatodik hely volt Katarban.
Az Aston Martin 2021-ben mindössze hetedik lett a gyártók között, ami a 2020-as negyedik hely fényében komoly visszaesés. Nem véletlen, hogy a csapat szlogenje a „we climb together”, azaz „együtt mászunk/emelkedünk”. Merthogy mászni általában lentről kell.
Az Aston Martin F1 bemutató képei (további képek hamarosan):

Aston Martin AMR22

Fotó: Aston Martin Racing

Aston Martin AMR22

Fotó: Aston Martin Racing

Aston Martin AMR22

Fotó: Aston Martin Racing

Aston Martin AMR22

Fotó: Aston Martin Racing

Aston Martin AMR22

Fotó: Aston Martin Racing

Aston Martin AMR22

Fotó: Aston Martin Racing

A bemutatóról készült videó:
Kanadai Nagydíj
Verstappen 15. pole-ját szerezte, de Alonso vitte el a showt a montreáli időmérőn
19/06/2022 07:28
Kanadai Nagydíj
Leclerc a mezőny végéről rajtol, Alonso a harmadik szabadedzés legjobbja
18/06/2022 18:51