Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ricciardo kéztörése miatt kihagyja a Holland Nagydíjat, újonc ugorhat be helyette

Minich Réka

Frissítve 26/08/2023 - 11:43 GMT+2

Nem alakult jól az ausztrál pilóták számára a pénteki második szabadedzés Hollandiában; Oscar Piastri a falba csúszott, majd az őt későn észlelő Daniel Ricciardo is így tett. Végül az Alpha Taurihoz nemrég visszatérő Ricciardo járt rosszabbul, miután eltörte a kézközépcsontját, és kénytelen kihagyni a hétvége további részét. Helyette új-zélandi újonc érkezhet a Red Bulltól.

Daniel Ricciardo

Fotó: Getty Images

Daniel Ricciardo eltörte a kezét, ezért nem vehet részt a Holland Nagydíjon, helyette a Red Bull utánpótlásából érkező Liam Lawson ugorhat be.
Oscar Piastri kicsúszása miatt a hármas kanyarba érkezve Daniel Ricciardo a falban kötött ki. A becsapódás nem volt nagy, viszont az Alpha Tauri pilótájának nem maradt ideje levenni a bal kezét a kormányról, amit emiatt csúnyán odacsapott. Az ilyenkor szokásos rádióüzenetben az ausztrál pilóta rögtön csuklófájdalomra panaszkodott, majd egy közeli kórházba szállították. Ott hamar kiderült a pontos diagnózis: kézközépcsonttörés, emiatt pedig jöhet a kényszerpihenő. Ricciardo utólag így nyilatkozott:
„Emlékszem, hogy már a kanyarban voltam, mire észrevettem Piastrit, szóval vagy őt találtam volna el vagy a falat. Végül a kormány megütötte a kezemet.
Frusztráló, hogy ez történt, de most már arra koncentrálok, hogy a lehető leggyorsabban visszatérhessek. Közben viszont muszáj odafigyelnem, hogy a legjobb módon épüljek fel, hogy utána is versenyképes legyek.”
Az Alpha Tauri így kénytelen lesz megint új pilótával indulni, az új-zélandi Liam Lawson lesz a beugró. A fiatal pilóta a Red Bull juniorprogramjának tagja, tavaly óta pedig ő utazik a versenyekre, hogy ha valami történne, akkor ő vezesse akár a Red Bull, akár az Alpha Tauri autóját. Korábban már többször vezette a Red Bullt a pénteki szabadedzéseken, de Christian Horner szerint így sem lesz könnyű dolga.
„Pontosan az ilyen balesetek miatt utazik velünk mindenhova, de így is a mélyvízbe lett dobva. Az Alphát még nem vezette élesben, meg a szombati időmérő is teljes újdonság lesz a számára, ráadásul szerintem ez az egyik legnehezebb pálya az egész idényben.
Ez a Forma-1, sokszor mások balszerencséje lehet a te nagy esélyed, de abban biztos vagyok, hogy minden rendben lesz Liam számára.
Daniel eltörte a kezét, szóval nem volt rá esély, hogy továbbra is vezessen. Nem tudni, hogy mikor térhet vissza, napról napra kell haladnia. Remek orvosi csapat van körülötte, az élsportolók pedig nagyon hamar fel tudnak épülni.
Év elején láttuk, hogy Lance Stroll, akinek több csont is eltört a kezében, mégis néhány hét alatt visszatért. Biztos vagyok benne, hogy Daniel is azon lesz, hogy a lehető leghamarabb visszatérhessen.”
A Holland Nagydíj pénteki napján a narancsosok domináltak: az első szabadedzést – a helyiek nagy örömére – Max Verstappen nyerte, a másodikra viszont újra megérkezett a nagyot javuló McLaren, Lando Norris vezetésével.
Szombaton az időmérő edzést 15 órától rendezik, ahol az előrejelzések szerint könnyen lehet, hogy esőben kell majd versenyezni a mezőnynek.
Forrás: Autosport
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés