Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Leclerc egyelőre nem tárgyalt a szerződéshosszabbításról a Ferrarival

Minich Réka

Frissítve 25/08/2023 - 10:34 GMT+2

A nyári szünetben a Forma-1 környékén is jellemzőek a kevés valóságtartalmú pletykák, nem volt ez másképp idén sem. A zuhanyhíradóban arról szóltak a hírek, hogy a Ferrari 150 millió eurós szerződést írt alá Charles Leclerc-kel, de most a monacói pilóta elmondta, hogy ebből semmi sem igaz.

Charles Leclerc

Fotó: Getty Images

Charles Leclerc a hírekkel ellentétben nem hosszabbított a Ferrarival, de sietségre semmi ok, hiszen a monacói pilóta szerződése 2024 végéig szól.
A nyári szünetben érdekes hírek láttak napvilágot: Charles Leclerc 150 millió euróért hosszabbított a Ferrarival, a részletek szerint 2+3 évre szólt a megállapodás. Egyetlen probléma volt, hogy ebből egy szó sem igaz.
Leclerc most a hollandiai futam előtti sajtónapon nyilatkozott:
„Bárcsak igaz lenne, elég jól hangzik az egész, de nincs új szerződés, sőt nem is tárgyaltunk róla. Egyszer majd biztos, hogy eljutunk odáig is.
A szándékaim egyértelműek, szeretnék maradni, azt viszont egyelőre nem tudom, hogy a csapat mit szeretne, de nem aggódom emiatt. Most ez nem elsődleges probléma, hiszen először is szeretnénk a lehető legtöbbet dolgozni az autón, hogy ott legyünk, ahol tavaly és újra futamgyőzelmekért harcolhassunk.
Után meglátjuk mi lesz, szerintem az idény után fogunk leülni és átbeszélni, hogy mi a helyzet.”
Leclerc azt is elmondta, hogy nem érzi úgy, hogy sietnie kéne, hiszen hiába közeledik a szerződésének lejárta, a Ferrari nem keresett meg más pilótákat.
picture

Charles Leclerc

Fotó: Getty Images

„Őszintén szólva nincsenek is a fejemben határidők. Még van másfél évem, ami bizonyos szempontból persze kevésnek tűnik, hiszen eredetileg 5 évre írtam alá. Egyre csak közeledik a vége, de azért még messze is van.
Nyugodt vagyok, ha nem így lenne, akkor már kezdeményeztem volna a tárgyalásokat. Szerintem minden rendben lesz végül. Még nem kezdtünk el a hosszabbításról beszélgetni, de majd, ha vége az idénynek akkor leülünk.
A csapattal ez egyáltalán nem téma, sem nekik, sem nekem, szóval mondhatjuk, hogy közös megállapodással jutottunk erre.”
A monacói kivárása érhető az autó idei teljesítményét elnézve. A 2023-as Ferrari egyrészt nagyon szeszélyes, másrészt nem kezeli jól a gumikat. A tavalyi remek idénykezdet után idén egyelőre csak 3 dobogós helyre futotta, ráadásul Leclerc kétszer az első helyről rajtolva esett vissza.
A csapat csak a negyedik helyen áll a konstruktőri összesítésben, a Red Bull, a Mercedes és az Aston Martin mögött. A nyári szünet után a hétvégén a hollandiai Zandvoort-ban adódik az első alkalom a javításra.
Forrás: Autosport
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés