A beszélgetésből nyilvánosságra került részletben az interjút készítő Naomi Schiff a legutóbbi világbajnokságon a végső győzelemért ádáz csatát vívó két versenyző kapcsolatáról kérdezte Hamiltont. A Sky Sports munkatársa kiemelte, hogy a világbajnoki címet végül nem mindennapi körülmények között bezsebelő Verstappen éppen Hamilton szeme előtt vált ifjú titánból a győzelmet minden áron hajszoló világklasszissá. A kapcsolatuk is változott az évek alatt, amely során voltak bökkenők, voltak viták, de a kölcsönös tisztelet megmaradt a két gigász között. A Hamilton-Verstappen párharc közepette aztán természetesen - ahogy az lenni szokott - a szurkolók között szekértáborok alakultak ki, a rajongók polarizálódtak, ez pedig azért befolyásolta a rivalizálás dinamikáját.
“Persze, változott sok minden. Sok kedves komment van, és aztán ott van a trollkodás, elég nagy a különbség, tapasztalható egyfajta sokszínűség ezen a téren. Ha leültem volna, és elolvastam volna az összes kommentet például Silverstone után, a rasszista gyalázkodást, akkor egy negatív spirálba kerülhettem volna. Szóval nem hagyom, hogy ez a finoman szólva is változékony közeg irányítsa az életemet. Óvatosnak kell lenned, mert a média nyilvánvalóan felnagyítja a drámát, és a rajongók számára is kialakít egy narratívát.” – beszélt arról Hamilton, hogy mire kell figyelnie, hogy valóban normális maradjon a kapcsolat közte és Verstappen között a nagy rivalizálás közepette.
Max és én a paddockban találkozunk, és a dolgok teljesen normálisan zajlanak közöttünk. Mi egy hatalmas gépezet szereplői vagyunk, de összességében egyéni sportolók, akik a nap végén egymást akarják legyőzni és túlszárnyalni.
Brit Nagydíj
Sainz megszerezte pályafutása első pole pozícióját Silverstone-ban
8 ÓRÁJA
„Könyörtelenek vagyunk, ő is könyörtelen, és én is az vagyok, de ebben a szakmában ilyennek kell lenned. Olyan ez, mint az üzleti élet szerintem, csak talán bennünk azért több az együttérzés. Harcosok vagyunk, és ez egy rivalizálás. A pályán nincs helye a barátságnak, pont, mint a síben, a lejtőn sincs barátság. Ez egy állandó állapot, amelyben néha jól csináljuk a dolgainkat, néha pedig van, hogy rosszul, de azt hiszem, ami igazán fontos, hogy amikor vége a versenynek, és ismét normális emberekké változunk vissza, akkor is megvan a kölcsönös tisztelet.”
https://i.eurosport.com/2022/03/11/3335576.jpg
Mindeközben a tesztidőszak javában zajlik a Forma-1 háza táján, a mezőny éppen Bahreinben tesztel. Csütörtökön, az első napon Pierre Gasly, az Alpha Tauri pilótája bizonyult a leggyorsabbnak. A Red Bullnál ezúttal nem tesztelt a vb-címvédő Verstappen, csak csapattársa, Sergio Pérez - aki a 10. helyen zárt -, viszont a hírek szerint pénteken pont fordított lesz a beosztás, és a holland fog körözni.
A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton viszont pályán volt a Mercedesszel és a 11. helyen fejezte be a tesztet, míg új csapattársa, a szintén brit George Russell a 9. pozícióban végzett. Érdekesség, hogy a második hivatalos idei tesztre a Mercedes teljesen más autóval érkezett, mint amelyikkel február végén három napig Barcelonában gyakorolt.
A csapatoknak még pénteken és szombaton lesz lehetőségük tesztelni, az idény pedig ugyancsak Bahreinben, a jövő héten veszi kezdetét.
Brit Nagydíj
Leclerc-t motorproblémák hátráltatták, Hamilton szerint közelebb került a Mercedes
13 ÓRÁJA
Brit Nagydíj
Sainz nyerte a második szabadedzést Silverstone-ban
TEGNAP 16:22