Lewis Hamilton szerint ők kétségtelenül jobbak lettek, viszont a riválisok teljesítménye is visszaesett.
A Mercedes kibérelte magának az első sort a ma esti Brazil Nagydíj rajtrácsán. George Russell megnyerte ugyanis a sprintfutamot, és bár Lewis Hamilton csak harmadik lett, Carlos Sainz büntetését követően a hétszeres világbajnok megkaparintotta a második rajtkockát.
Hamilton készséggel elismerte, hogy a csapat teljesítménye egyértelmű javulást mutat, ugyanakkor úgy érzi, hogy ez önmagában nem magyarázza a jó eredményeiket.
Abu Dhabi Nagydíj
Hamilton alig várja, hogy megszabaduljon idei autójától
20/11/2022 - 16:21
„Határozottan úgy gondolom, hogy léptünk egyet előre” – mondta Hamilton. „Tudjuk, hogy van néhány változtatás, amelyet végre tudunk hajtani annak érdekében, hogy jobb pozícióból várhassuk a következő szezont.”
„Nem nagyon értem ezt az egészet, mert az oké, hogy mi jobbak lettünk, de majdnem olyan, mintha a másik két csapat [a Red Bull és a Ferrari – a szerk.] meg visszalépett volna egyet. Nem tudom, hogy ez így van-e vagy sem, de egyértelműen ez az érzésem.”
A fenti gondolatok is fontosak, azonban talán még fontosabb az, amit Hamilton a 2023-as szezonra vonatkozóan mondott. Egyértelműen optimista, és a szavaiból az cseng, hogy nem csak amolyan kincstári módon.
Úgy gondolom, pontosan tudjuk, merre tartunk, és mit kell tennünk azért, hogy versenyben legyünk a világbajnokságban jövőre. Iszonyatosan fogunk összpontosítani, amennyire tudom mindenki készen áll, hogy ezen a télen komolyan odategye magát.

Lewis Hamilton és George Russell

Fotó: Getty Images

Csapattársa, Russell úgy gondolja, hogy némi előnyt bizonyosan szereztek abból, hogy csökkentették a W13-as súlyát. Ezzel sikerült megoldani olyan aerodinamikai problémákat, amelyekkel küzdöttek a szezon túlnyomó részében.
„Az autó karakterisztikája mindenképpen jobb lett, ezzel tutira nyertünk egy kis időt. Persze nehéz egyetlen adattal magyarázni a dolgot, a köridők mindenesetre önmagukért beszélnek.”
A Mercedes az idén már többször is versenyben volt a győzelemért, nyerniük azonban eddig még nem sikerült.
„Az utolsó három versenyen már alakultak a dolgok, előtte sehol sem voltunk. De most már jó úton vagyunk, lassan visszakerül a Mercedes oda, ahová való. Ez nagyon izgalmas a számunkra.”
via racefans.net
Abu Dhabi Nagydíj
Verstappen stílusosan fejezte be az idényt, Vettel pontszerzéssel búcsúzott
20/11/2022 - 14:54
Abu Dhabi Nagydíj
Verstappen nyerte a második szabadedzést
18/11/2022 - 14:15