Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hivatalos: Daniel Ricciardo távozik a McLarentől

Minich Réka

Frissítve 24/08/2022 - 17:41 GMT+2

Hetek óta pletykáltak róla, de most már hivatalos, hogy Daniel Ricciardo és a McLaren útjai elválnak egymástól a szezon végén. Az ausztrál pilóta csak szenvedett, de ennek ellenére nem érzi rossz döntésnek a tavalyi váltást. A jövőjéről egyelőre még nem tudni konkrétumot.

Chaos bei Alpine: Steht Daniel Ricciardo vor einer Rückkehr?

Fotó: Getty Images

Megérkezett a McLaren és Daniel Ricciardo közös bejelentése, amely szerint az ausztrál nem fogja kitölteni a 2023-ig szóló szerződését, azt az idei szezon végén közös megegyezéssel felbontják.
Ricciardo elmondása szerint már hónapok óta egyezkedtek erről a csapat vezetésével. A korai búcsú ellenére a tavalyi monzai futam győztese nem bánja, hogy a brit csapathoz szerződött, büszke arra a két szezonra, amit itt töltött:
„Megtiszteltetés, hogy a McLaren csapat tagja lehettem, de Zak Brownnal és Andreas Seidllel egyetértésben úgy döntöttünk, hogy az év végével felbontjuk a szerződésemet. Hamarosan be fogom jelenteni, hogy mi lesz velem a jövőben. Ettől függetlenül nem bánok semmit se, büszke vagyok arra, hogy mennyi munkát és energiát fektettem a csapattagokkal való együttműködésbe, a csúcspont pedig egyértelműen a tavaly Monzában megszerzett futamgyőzelmem volt.
Élveztem mindenkivel a közös munkát a pályán és a gyárban is, a szezon maradék részében pedig ugyanilyen eltökélt leszek, hogy élvezhessük a futamokat.
Sosem voltam még ennyire motivált, hogy a Forma 1-ben versenyezhessek, még mindig imádom a sportot, nagyon várom már a jövő évet.”
Természetesen a McLaren sem hozta nyilvánosságra, hogy mennyit fizettek a versenyzőjüknek azért, hogy felbontsák a szerződését, de Zak Brown annyit elárult, hogy Ricciardo előtt teljesen szabad a út a jövő szezont tekintve:
„Meg sem fordult a fejünkben, hogy kikössük, hogy Daniel ne versenyezhessen jövőre a Forma 1-ben. Ő a csapat és a McLaren család tagja marad, reméljük, hogy jövőre is közelről láthatjuk a pályán. Szívesen látjuk akár más szériában a McLaren csapat autójában.”
Daniel Ricciardo 2021-re szupersztárként érkezett a brit istállóhoz. Többszörös futamgyőztesként a Renault-nál töltött két nehéz éve alatt is folyamatosan gyorsabb volt a csapattársánál. A tavalyi év első felében látványosan szenvedett az új autóval, de a nyári szünet után Monzában óriási meglepetésre megnyerte a futamot, csapattársa előtt.
2021-ben végül 45 ponttal szerzett kevesebbet Norrisnál, de az idei éve még gyengébbre sikerült eddig. 9 futammal az év vége előtt 57 pont a hátránya a csapattársával szemben, ez pedig a McLaren számára elfogadhatatlan volt. A középmezőny idén szorosabbá vált, így a csapatok nem engedhetik meg maguknak, hogy egyik pilótájuk látványosan gyengélkedjen. A McLaren jelenleg a konstruktőrök versenyében négy ponttal van lemaradva az Alpine mögött.
Ricciardo utódja pont az Alpine utánpótlásából érkezhet, a zuhanyhíradó szerint Oscar Piastri pont a brit csapat hívása miatt nem akar az Alpine-nál versenyezni jövőre a Forma 1-ben. Ricciardo számára egyelőre nem biztos, hogy lesz hely jövőre, de azért még bőven lehet esélye megszerezni egy ülést.
Az Alpine jelenleg kétségbeesetten keres valakit, aki hajlandó lenne Esteban Ocon mellett vezetni a másik autójukat, az ausztrál pedig már versenyzett is náluk, igaz, akkor még a gyári Renault csapatként indultak.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés