Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A FIA vizsgálatot indít Carlos Sainz büntetése ügyében

Eurosport Magyarország

Frissítve 14/04/2023 - 18:59 GMT+2

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vizsgálatot indít annak a büntetésnek az ügyében, amelyet Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője kapott a többször félbeszakított és újraindított április 2-i Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon.

Carlos Sainz Jr

Fotó: AFP

Az FIA pénteki közlése szerint kedden a pilótát és az olasz istálló képviselőit is online hallgatják meg.

Sainzot azután sújtották öt másodperces időbüntetéssel, hogy a melbourne-i futam végéhez közeledve az egyik állórajtos újraindítást követően összeütközött honfitársával, az Aston Martint vezető kétszeres világbajnok Fernando Alonsóval
Sainz negyedikként végzett a biztonsági autó mögött leintett versenyen, a büntetés miatt azonban hivatalosan 12. lett. A spanyol pilóta még a futam közben, amikor rádión értesítették a büntetésről, szinte könyörgött a csapatának, hogy győzzék meg a versenybíróságot az ítélet átgondolásáról, vagy legalább hallgassák meg őt a viadalt követően. Ez nem történt meg, a büntetést kiosztották, a Ferrari pedig négy nappal az Ausztrál Nagydíj után fellebbezést nyújtott be az ügyben.
Carlos Sainz und Charles Leclerc
A maranellói istálló az első három idei futamon mindössze 26 pontot szerzett, ezzel negyedik a konstruktőrök vb-pontversenyében. Az egyéni versenyben Sainz 20 ponttal az ötödik, csapattársa, a monacói Charles Leclerc pedig hattal a 10.
A Forma-1-es idény április utolsó hétvégéjén Bakuban, a sprintfutamos Azeri Nagydíjjal folytatódik.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés