Ha teniszről és Roger Federerről vagy éppen Serena Williamsről lenne szó, alighanem minden sportkedvelő pontosan tisztában lenne a 100-as szám jelentőségével. Mivel azonban a "100. hónapja világelső kitétel" ezúttal a "kistestvér", a falladázás (squash) egyik ikonikus alakjára vonatkozik, így sajnos kevesebben tudják, hogy kiről is van szó. Ez persze minket nem zavar abban, hogy a maláj Nicol Daviddal is foglalkozzunk, aki 2006 augusztusa óta folyamatosan (!) vezeti a havi rendszerességgel felállított rangsort.
A maláj sport legismertebb alakja 2006 januárjában, alig 22 évesen jutott fel először a profi női falladásokat tömörítő szervezet, a WSA listájának élére, majd pár hónappal később elkezdte immáron nyolc éve tartó egyeduralmát. A most 31 esztendős játékos eddigi pályafutása során összesen 77 WSA tornát nyert meg, emellett pedig rekordot jelentő hét alkalommal lett világbajnok. Még a férfiak rangsorában sem volt példa korábban hasonlóan hosszú egyeduralomra, mint ami David nevéhez fűződik.
Fallabda
Fallabdázók egyesüljetek!
30/10/2014 16:09
"Egyszerűen lenyűgöző, hogy századik hónapja a rangsor élén van, ráadásul rendkívül fiatal még. Nem csak a fallabdázás világában, de az egyetemes sportéletben is egyedülálló sorozat ez" - nyilatkozta a hamarosan a férfiak profi versenyeit szervező testületbe beolvasó WSA ügyvezetője, Tommy Berden. Mi egy másik hölgyet is tudnánk azért példaként állítani - bár nyilvánvaló, hogy a két sportágat nehéz összehasonlítani egymással -, hiszen a női sakk világranglistát 25 éve (!) megszakítás nélkül vezető és a közelmúltban a profi versenyektől visszavonuló Polgár Judit is legalább annyira nagy alakja saját sportágának, mint David.