Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A közelmúlt egyik legjobb eredményével Pétervári-Molnár a tizedik lett az egypárevezősök között

Eurosport
Eurosport

Frissítve 30/07/2021 - 03:25 GMT+2

Tokió 2020 - Pétervári-Molnár Bendegúz tizedik lett egypárevezésben

Eurosport Tokió 2020 evezés

Fotó: Eurosport

Pétervári-Molnár Bendegúz a tizedik helyen végzett az egypárevezősök között a tokiói olimpián, miután a pénteki B döntőt a negyedik helyen zárta.

A Budapest Evezős Egyesület 28 éves versenyzője - aki öt éve, Rióban 14. lett - 6:50.45 perces idővel ért célba a Sea Forest Evezős pályán.
Pétervári-Molnár jó tempóban kezdte a B döntőt, 500 méter után harmadik volt, azonban riválisai a folytatásban rákapcsoltak, így a magyar 1000 méternél már csak az ötödik helyen lapátolt. A versenytáv második felében Pétervári-Molnár megtartotta a pozícióját, sőt, a hajrában még váltani tudott, és végül negyedikként zárt.
A B döntőt a világ- és Európa-bajnok német Oliver Ziedler nyerte.
"Elégedett is vagyok, meg nem is, de az biztos, hogy sikerült egy jó pályát jönni, és a tegnapi hibákból tanulva ezúttal nyugodtan, magabiztosan végignyomtam az elejétől fogva" - nyilatkozott az MTI-nek Pétervári-Molnár, majd hozzátette, a futam végén abban hibázott, hogy nem nézte meg hol vannak a riválisok, mert szerinte úgy elérhető lett volna a nyolcadik-kilencedik hely.
"Ezzel együtt ha valaki novemberben azt mondja, hogy Tokióban olimpiai tizedik leszek, akkor azt instant elfogadom, mert akkor még otthon ültem koronavírusosan, és az sem volt biztos, hogy az idén egyáltalán versenyezni fogok" - jelentette ki.
"Némi csalódottság azért van bennem, mert az elmúlt egy hónap alapján reálisnak tűnt a pontszerzés, sőt, akár az érem is, és sajnos ebből egyik sem jött össze" - mondta Pétervári-Molnár, aki szerint "a jövő nagyon fényes", mivel az utóbbi egy-másfél évben "rájöttek", hogy "mi az, ami segít".
"Már csak bele kell szokni az ilyen erősségű mezőnybe, és az ilyen magas szintű versenyzésbe" - tette hozzá, majd kiemelte, a párizsi olimpián is ott akar lenni, de azt megelőzően még lesz világbajnokság is, melyen, mint mondta:
jó lenne egy érmet nyerni
Evezésben a közelmúltat tekintve ez az egyik legjobb eredmény, a 2012-es, londoni olimpián a Hirling Zsolt, Varga Tamás könnyűsúlyú kétpár a 11. helyen végzett, míg Simon Béla Széll Domonkossal 13. lett kormányos nélküli kettesben. Simon 2016-ban már Juhász Adriánnal alkotott egy hajót, amely Rióban a 9. helyen zárt. Az öt évvel ezelőtti olimpián indult Pétervári-Molnár is, aki egypárban a 14. lett. Érmet legutóbb 1968-ban nyertek a magyarok evezésben, Mexikóvárosban a Melis Zoltán, Sarlós György, Csermely József, Melis Antal összeállítású kormányos nélküli négyes másodikként végzett. Azt megelőzően, 1948-ban Londonban a Szendey Antal, Zsitnik Béla és Zimonyi Róbert kormányos alkotta kormányos kettes harmadikként végzett.
Eredmény:
evezés, férfi egypár, B döntő:
  • 1. Oliver Ziedler (Németország) 6:44.44 perc
  • 2. Gennarro Alberto di Mauro (Olaszország) 6:47.38
  • 3. Trevor Jones (Kanada) 6:48.51
  • 4. Pétervári-Molnár Bendegúz 6:50.45
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés