Óriási lehetőséget kapott Juhász Dávid, a Moto One Honda Racing gyorsasági motorversenyzője: meghívást kapott a világ  legerősebb nemzeti bajnokságába, a Brit Szuperbike Bajnokságba, ahol június 13-15 között a Superstock 1000-es kategóriában állhat majd rajthoz.
Az idei szezon már eddig is remekül alakul Dávid számára. A Superbike kategóriában az Alpok-Adria Bajnokság 8. helyén várja a folytatást, míg az IMRC Sorozatban – amely magába foglalja a Magyar Bajnokságot is – az összetett első helyén áll.

Futam előtt

Fotó: Eurosport

British Superbikes
Az Eurosport hét évre megvette a Brit Superbike bajnokság közvetítési jogát
10/06/2020 17:26
Dávid egy Kawasaki ZX10R nyergében, a norfolki Morello Racing csapatánál debütálhat a világ legerősebb nemzeti bajnokságában. A Morello Racing Team-et 2007-ben Steve Buckenham alapította. A csapatfőnök még 2009-ben figyelt fel Dávidra, amikor is Rockinghamben a fiatal versenyző Malcolm Ashley Kawasakiján egy fantasztikus futam keretében szorongatta meg azt a tapasztalt Peter Bakert, aki egyébként idén 55 évesen újoncként motorozik a BSB-ben. Dávid már akkori szereplésével kivívta sokak elismerését, küszöbön állt egy szerződés is a BSB-re, de végül a szóban forgó PR Racing csapat akkor az eredeti megállapodáshoz képest teljesen más, és a magyar versenyző számára előnytelen feltételeket támasztott, így akkor nem jött össze a debütálás. Buckenham úr azonban akkor megjegyezte a fiatal magyar pilóta nevét, és most, öt esztendő elteltével – és ismét Malcolm Ashley közbenjárásával – Dávid újra Angliába utazhat: június 13-15-ig tartó BSB versenyhétvégén a csapat színeiben áll rajthoz Snettertonban.
„Még most is alig merem elhinni, hogy versenyezhetek a híres MCE British Superbike bajnokságban. Szeretném megköszönni az egész csapatnak, hogy megkaptam ezt a lehetőséget. Ígérem, mindent megteszek azért, hogy senkire se hozzak szégyent, és megragadjam ezt az esélyt.”
- nyilatkozta boldogan a magyar versenyző.
Brands Hatch GP
British Superbikes : Race 3 - Scott Reeding Interview
20/10/2019 15:48
Brands Hatch GP
Brands Hatch GP : Race 3 last lap (with crash)
20/10/2019 15:41