Torba a francia Yasin Ozay sima legyőzése után a lett Aleksandrs Jurkjans ellen lépett szőnyegre, és a negyeddöntő első percét követően a riválist látta aktívabbnak a bíró, így Torbát megintették.

A Honvéd versenyzője gyorsan kivédekezte a parterhelyzetet, de két perc elteltével riválisa egy szép dobással újabb négy pontot szerzett (0-5). Torba egy kitolással szépített, de ellenfele egy sikeres challenge után megítélt akcióval elhúzott, mielőtt megintették (2-7). Torba ekkor remekül használta ki, hogy ellenfelét hasra fektették és két gyors pörgetéssel felzárkózott (6-7).

Torba Erik

Fotó: facebook

Birkózás
Újabb olimpiai kvóta, már hat magyar birkózónk készülhet Tokióra
08/05/2021 19:48
A szünet után ismét Jurjkjans akciózott sikeresen, előbb egyensúlya kibillentése után magyar riválisa mögé került, majd megpörgette (6-11), de Torba két perccel a vége előtt egy újabb dobással megint szépített (10-11). A hajrában a magyar versenyző mindent megtett a fordításért, de lett ellenfele remekül védekezett és megőrizte egypontos előnyét az eseménydús mérkőzés végéig.
A világbajnok Lőrincz Tamás - aki ezt megelőzően a román Ilie Cojocari, majd a horvát Antonio Kamenjasevic felett diadalmaskodott - a negyeddöntőben a fehérorosz Csimur Bergyiuval találkozott, és fél perc után egy villámgyors mozdulatsorral kitessékelte riválisát a küzdőtérről (2-0). Lőrincz a folytatásban is aktív maradt, Bergyiu intése után megpörgette földön fekvő ellenfelét, így a szünetben magabiztosan vezetett (5-0).
https://i.eurosport.com/2021/04/14/3088514.jpg
A második menetben is támadásban maradt az olimpiai ezüstérmes magyar birkózó, aki újabb 40 másodperc elteltével egy négypontos akcióval - mögékerüléssel, majd kitolással - lezárta az összecsapást.
A pénteki versenynap esti programjában a női 62 kilogrammos kategóriában Sastin Marianna az ukrán Irina Koliagyenkóval vívja majd a finálét.
Forrás: MTI
Birkózás
38 évesen lett Eb-ezüstérmes Kiss Balázs
25/04/2021 19:19
Birkózás
Újabb magyar siker a birkózó Eb-n: Fritsch Róbert bronzérmes
25/04/2021 18:08