Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Óriási szélben francia aranyérem a sílövők női tömegrajtos versenyében

Eurosport Magyarország

Frissítve 18/02/2022 - 12:21 GMT+1

Meglepetésre Justine Braisaz-Bouchet nyerte pénteken a női sílövők 12,5 kilométeres tömegrajtos versenyét a pekingi téli olimpián. A francia sportoló soha nem győzött még világversenyen, de a világkupában is csak három egyéni győzelme volt. Mögötte két norvég, Tiril Eckhoff és Marte Olsbu Röiseland szerezte meg az ezüst- és a bronzérmet.

Meglepetésre Justine Braisaz-Bouchet nyerte pénteken a női sílövők 12,5 km-es versenyét

Az első két lövészet után a papírformának megfelelően a két norvég klasszis állt az élen jelentős előnnyel, mivel mindketten hibátlan fekvő sorozatokat teljesítettek. Ugyanakkor a harmadik, immár álló testhelyzetű lövészetben mindketten hosszú másodpercekig kivártak, hogy stabilizálják a lövőpozíciójukat a 20-25 km/órára felerősödő szélben, ennek ellenére mindketten kétszer hibáztak, így az egyaránt megtett két 150 méteres büntetőkörük után összerázódott a mezőny. A Justine Braisaz-Bouchet-val, az ezen az olimpián három érmet szerző svéd Elvira Öberggel és a cseh Marketa Davidovával kiegészülő élcsoport első és utolsó tagját mindössze 7.5 másodperc választotta el egymástól.
A francia versenyző aztán nagyon erős kört futva 15 másodpercre szakadt el a riválisoktól, az utolsó lövészetét ráadásul nagyszerű ütemben és csak egy hibával teljesítette, miközben az üldözők mindegyike legalább kétszer rontott, így az aranyérem sorsa eldőlt. Mögötte az előző két olimpián ebben a számban bronzérmes, a vegyesváltóval kétszeres olimpiai bajnok Eckhoff lett a második és a Pekingben ötödik medálját begyűjtő Röiseland a harmadik.
Utóbbi sílövő győzelmével megismételhette volna honfitársa, a legendás Ole Einar Björndalen páratlan teljesítményét, aki a 2002-es, Salt Lake City-i játékokon négy aranyat nyert, így viszont Röiselandnak három arannyal és két bronzzal kellett megelégednie, amellyel persze így is a pekingi biatlonversenyek egyik legnagyobb sztárja lett.
Eredmények, biatlon, női 12,5 km tömegrajtos:
1. Justine Braisaz-Bouchet (Franciaország) 40:18.0 (4 lövőhiba)
2. Tiril Eckhoff (Norvégia) 15.3 mp hátrány (4)
3. Marte Olsbu Röiseland (Norvégia) 34.9 mp h. (4)
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés