A világkupa decemberi fordulói sok kérdést vetnek fel. A férfi mezőnyben leginkább azt, hogy sikerül-e kikászálódnia a gödörből Martin Fourcade-nak, hiszen a hétszeres összetett győztes francia meglepően formán alul teljesített decemberben.
https://i.eurosport.com/2018/12/22/2487926.jpg
Maga is elismerte, hogy vannak dolgok, amikre az ember nem tud konkrét válaszokat adni; ő például arra, hogy mi az oka a gyenge szereplésének. Egy-egy siker azért becsúszott az idény elején, tehát a vészharangokat még nem kell megkongatnia, viszont könnyen előfordulhat, hogy egy nem túl erős januári szereplés után, már csak a világbajnokság lehet a célja, a világkupa megvédése pedig nem.
Olympic Games
Elvéttek az orosz váltó hazai olimpián szerzett ezüstérmét
13/10/2021 13:27
Johannes Boe ellenben tökéletesen elégedett lehet a formájával. Sorozatban nyerte magabiztos fölénnyel a versenyeket, és 100 pontnál is nagyobb az előnye a táblázaton. Bár még három hónap hátra van a világkupából, lassan Boe úgy érezheti, hogy nyeregbe került és megtörheti Fourcade több mint fél évtizedes tündöklését.
https://i.eurosport.com/2018/12/23/2488365.jpg
A hölgyeknél más a helyzet. A szokásoknak megfelelően, elképesztően kiélezett a verseny. Dorothea Wierer élete formájában szerepelt eddig, összeszedett, nyugodt volt. A címvédő Kaisa Mäkäräinen ellenben hiába kezdett erőteljesen Pokljukán és Hochfilzenben, Nove Mestóban zavarba ejtően pontatlan volt, így az összetettben kiesett még az első háromból is. Azonban Wierer után eredt a szlovák Paulina Fialkova, s személyében egy csapásra új csillag született. Említést érdemel még Lisa Vitozzi is. Az olaszok fiatal üdvöskéje nagyon hasonló teljesítményt nyújt, mint Wierer, annyi különbséggel, hogy ő még nem nyert futamot, de szinte bizonyos, hogy erre is sor kerülhet hamarosan.
https://i.eurosport.com/2018/12/15/2483018.jpg
Januárban évek óta Oberhof, Ruhpolding és Antholz a program. Így lesz ez most is a csütörtökön elrajtoló női sprinttel kezdődően.
(Vörös Csaba)
Biatlon
Nem jelent meg a doppingvizsgálatokon, másfél évre eltiltották a világklasszis sílövőt
17/09/2021 17:15
Biatlon
Pár nap alatt berobbant a biatlonosok klíma-kihívása
06/05/2021 20:43