SID

Dahlmeier nem versenyez otthon

Dahlmeier nem versenyez otthon
By Eurosport

The 09/01/2019 at 10:50Updated The 09/01/2019 at 11:06

A németek világ- és olimpiai bajnoka kihagyja az első német világkupa-fordulót.

Állandó egészségügyi gondokkal küzd Laura Dahlmeier, és időnként kellemetlen sérülések nehezítik a dolgát. A jelenlegi világkupa-idényben, egyetlen fordulón állt rajthoz, Csehországban, ahol azonnal a dobogó második fokára állhatott fel. Ám a folytatás mégsem lesz fényes, ugyanis az e heti oberhofi állomáson nem fog elrajtolni. Azt közölte a rajongóival, hogy a „kevesebb több”, ezért inkább Bajorországba utazott, hogy készüljön a jövő heti fordulóra.

Dahlmeier verzichtet in Nove Mesto auf den Massenstart

Közleményében Dahlmeier leszögezi, hogy az edzőjével közösen döntöttek az edzés mellett. Meglátásuk szerint, nincs még abban az állapotban, hogy sorozatos terhelést kapjon. Nove Mestóban ugyan jól alakultak a dolgai, de úgy véli, ebből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. Egy-egy napon összejöhet a jobb szereplése, viszont még nem áll készen a hosszabb megmérettetésekre. Valószínűleg a formaidőzítést a világbajnokságra tervezik, hiszen öt számban lesz címvédő.

Laura Dahlmeier nélkül a németek aligha fogják megrengetni a világot Oberhofban. Egyelőre nem látni rajta kívül olyan versenyzőt, aki felvehetné a versenyt az élmezőnnyel. Sőt, a távollétében egyelőre még az is problémás lehet, hogy egy ütőképes váltót kiállítsanak.

Az első oberhofi futamot csütörtökön rendezik meg – 14:15-től a női sprintet.

(Vörös Csaba)