„Itt az ideje, hogy elmeséljem mi történik velem az elmúlt napokban. Először Cherginovban egy síközpont pincéjében húztuk meg magunkat. Hallottuk, hogy nagy a lövöldözés a környéken, de nagyjából biztonságban voltunk. Egy idő után viszont el kellett hagynunk ezt a helyet és másik pincét kellett keresnünk.
Közvetlenül nem voltunk veszélyben, de éreztük, hogy nagyon komoly a helyzet a környéken. Hajnali 4-kor hallottuk, ahogy lezuhan egy harci repülő nem messze tőlünk. Félelmetes a helyzet, mert nem hallod, amikor a bombákat kiengedik. Nem tudhatod, hogy 5 másodperc múlva életben leszel-e még, vagy nem. Most túléltük.
Biatlon
Rendesen kiosztotta a Fourcade-okat az ukrán seregben harcoló világbajnok biatlonos
04/04/2022 11:38
Rengeteg házat tönkretettek az orosz katonák. Egy pajtára is lőttek, az edzőm autóján látszanak a golyónyomok. A házak ablakai kitörtek a légnyomástól, ott is, ahol mi próbáljuk meghúzni magunkat. Arrébb is költöztünk, ott talán komolyabb védelmet tud nyújtani a pince. Kilencen töltöttük ott az éjszakát, többek közt egy gyerek is.
Ez még csak a kezdet volt, másnap ugyanarról a helyről támadtak az oroszok. Délutánig folytak a harcok, bombáztak és közelről lőttek. Arra sem maradt időnk, hogy a földre vessük magunkat.
Szerencsénk volt, mert a házunkat nem találták el. Körülöttünk minden égett, a szomszéd házban éppen észrevették, hogy ég felettük a ház, pont ki tudtak menekülni. Egy nő nagyon súlyos égési sérüléseket szenvedett.”
Forrás: vg.no
Biatlon
Akár újabb klasszikus rivalizálásba futhat bele Johannes Bø
24/03/2022 17:41
Biatlon
Norvég házi csata a Holmenkollenen – új győztes a férfiak utolsó versenyén
20/03/2022 15:35