2001 őszén a nagy halak lerabolják az Oakland Athletics legjobb játékosait. Nincs mese, újra kell építeni a csapatot. Billy Bean general manager (Brad Pitt) azonban megelégeli, hogy minden évben újra meg kell találni azt, akit aztán jövőre ismét elvisznek. Peter Brand (Jonah Hill), a fiatal és tehetséges közgazdász segítségével azonban más módszert alkalmaznak: statisztikák tömkelegével megtalálni az alulértékelt játékosokat, akikből igazi csapatot lehet gyúrni.
Bennett Miller filmje szerencsére nem a csapategység pátosza felé keresi a megoldást, sokkal inkább a valós történeten alapuló események forradalmi voltát mutatja meg. Éppen ez teszi a filmet egyedivé, olyanná, amilyen ez a kaliforniai csapat a valóságban is volt.
A nyáron Twitteren megszavaztatott lehetőségek közül olvasóink tehát a Moneyball című filmet választották, mi pedig megtaláltuk hozzá a leginkább megfelelő vendéget. Gergely Enikő szakkommentátorként lehet ismerős hazai baseballközvetítésekről, hamarosan azonban valószínűleg a Milwaukee Brewers adatelemzője lesz. Korábban softballjátékos volt, később pénzügyi matematikát tanult, így tökéletes ötvözete a film két főszereplőjének.
Baseball / Softball
Tatis Jr. 80 meccses eltiltást kapott az MLB-től
13/08/2022 - 07:53
Vele beszélgettünk az adatok jelentőségéről a sportágban, arról, mi újat hozott az ezredforduló Oaklandje, hogyan kúszott be ez a szemlélet később a többi csapathoz, és mit tud ebből átvenni a világ többi nagy sportja.
Az Eurosport Duplacsavar podcast minden eddigi adása és ez is megtalálható a nagyobb podcastszolgáltatóknál, a Spotify-on, Apple iTuneson és Google Podcastson is. Iratkozz fel kedvenc szolgáltatódnál, hogy mindig megkapd a legújabb adást telefonodra!
Baseball / Softball
Podcast-sorozat jelent meg a szezon közben meggyilkolt baseball-sztárról
21/07/2022 - 13:16
Baseball / Softball
A rivális csapathoz igazolt, és megváltoztatta a sportágat – Duplacsavar podcast
15/04/2022 - 08:17