Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Sifan Hassan: „Rabja vagyok a fájdalomnak, vágyom arra, hogy kitoljam a határaimat”

Kálmán Laci

Frissítve 24/08/2023 - 10:24 GMT+2

Sifan Hassan komolyat vállalt a budapesti világbajnokságra. Igaz, nem először, hisz Tokióban egyszer már nekiment az 1500 – 5000 – 10000 triplának, akkor két olimpiai bajnoki cím és egy bronz lett belőle. Most annyival vállalt nagyobbat, hogy ezt a hármast a London Maratonon aratott győzelme után futja le. Eddig van egy bronzérme 1500-ról, de az 5000 döntője még hátravan.

A kétszeres olimpiai bajnok újabb távot hódított meg - Sifan Hassan nyerte a London Maratont

Vágyom arra, hogy folyamatosan kitoljam a határaimat.
Azok után, hogy Sifan Hassan áprilisban lefutotta, és meg is nyerte élete első maratonját Londonban, úgy döntött, három számban is rajthoz áll a budapesti világbajnokságon. Ez nagyon nem egy szokványos vállalás, és akkor ez még a legvisszafogottabb jelző, ami eszünkbe jutott.
A 10 ezer méter volt az első döntője a vb-n. Már csak 250 volt hátra a versenyből, amikor az élre állt, és az utolsó pillanatig küzdött a győzelemért Gudaf Tsegay-jal, végül nagyjából 10 méterrel a vége előtt teljesen elfogyott, és összeesett. Ezután 1500 méteren állt rajthoz, itt szerzett egy bronzérmet Faith Kipyegon és Diribe Welteji mögött, ami elég extra egy olyan valakitől, aki néhány hónappal korábban egy nagy maratont nyert.
Ezt követően szerdán került sor az 5000 méter selejtezőjére, ahol megnyerte a futamát, és az összesítést is, és meccselt egyet a világcsúcstartó Faith Kipyegonnal. Nem sokkal később pedig nyilatkozott, nem is akárhogy.
„Rengeteg versenyt futottam már, és szeretem mindig odatenni magam, és megnézni, hogy mit bír a testem” – mondta Hassan. „Most is majdnem végig vezettem a versenyben, aztán Faith odajött mellém az utolsó százon, mondom, oké, ha ez ennyire fontos, akkor sprinteljünk, és nézzük meg, mit tudok.”
„Ő egy csodálatos atléta, és nagyon jó, hogy van a sportágnak egy ekkora tehetsége, nekem pedig komoly motivációt jelent. Nagyon büszke vagyok rá, nagyszerű versenyző.”
picture

Sifan Hassan

Fotó: Eurosport

Mindig hangsúlyozza, hogy szereti tesztelni a testét, és ezt nem csak mondja, bizonyítja is a pályán.
„Egyszerűen vágyom arra, hogy versenyezzek, vágyom arra, hogy folyamatosan toljam ki a határaimat. Mivel nagyon sok hosszú futásom van, a testem hozzászokott a fájdalomhoz, lehet, hogy rabja vagyok a fájdalomnak" - mondta mosolyogva.
„Igen, úgy vagyok vele, hogy nézzük meg, hadd fájjon az a test, engem nem érdekel. Hosszútávfutó vagyok, a versenyek közötti idő pedig pont elég ahhoz, hogy regenerálódni tudjon egy olyan valaki, aki maratont fut.”
A női 5000 méter döntőjére augusztus 26-án, szombaton kerül sor, amelyet természetesen az Eurosporton közvetítünk.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés