Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Sha'Carri Richardson: „Tudtam, hogy a legjobbjukkal készülnek a döntőre, ez segített nekem is”

Eurosport Magyarország

Frissítve 22/08/2023 - 10:22 GMT+2

Sha'Carri Richardsonnak végre egy világversenyen is sikerült megmutatnia a benne lakozó tehetséget, és új világbajnoki csúcsot repesztve megelőzte a két jamaicai sztárt, Shericka Jacksont és Shelly-Ann Fraser-Pryce-t. Az újdonsült világbajnok szerint az a tudat hozta elő belőle a klasszis teljesítményt, hogy csak egy extra futással verheti meg sokszoros világ- és olimpiai bajnok riválisait.

Fantasztikus felzárkózással lett világbajnok a döntőről majdnem lemaradó Sha'Carri Richardson

Sha'Carri Richardson eszméletlen futással lett világbajnok Budapesten.
Most akkor süssük el azt a közhelyet, hogy az igazán nagy bajnokok mindig a legfontosabb pillanatokban húzzák elő a legnagyobb teljesítményt a kalapból? Sha'Carri Richardson kapcsán megállja a helyét a megállapítás, hiszen az elődöntők során csak a harmadik helyen zárt a futamában, így nem helyezéssel, hanem idővel jutott a döntőbe.
Nyilván kevés esély volt arra, hogy a 10.84 ne legyen elég, és végül elég is lett, ám az ott látottak alapján nem felétlenül volt benne egy akkora futás, ami végül kiszakadt az amerikaiból. 10.65-ös futásába szinte lehetetlenség belekötni, minden idők ötödik leggyorsabb női 100 métere új világbajnoki csúcsot és természetesen világbajnoki címet ért.
„Nem, alázatos maradok” – mondta arra a felvetésre az újdonsült világbajnok, hogy mostantól az elhíresült „nem visszatértem, jobb lettem” mondatát „nem visszatértem, én lettem a legjobb” formában is használhatja. "Megtiszteltetés, hogy aranyéremmel távozhatok."
Richardsontól azt is megkérdezték, mit gondol, mit üzen a győzelme, amit rengeteg nehézség és egy borzasztóan rögös út után kaparintott meg.
Azt, hogy soha ne add fel. Ne hagyd, hogy a média, ne hagyd, hogy a kívülállók határozzanak meg, ne engedj teret másnak, csak magadnak és annak, amiben hiszel. Azt mondanám: mindig küzdeni kell. Nem számít, milyen helyzetben vagy, küzdj.
„Ha ezt az utat nézzük, a profi pályafutásom elejétől egészen mostanáig, az a legnagyobb tanulság, hogy sose kételkedj magadban, soha ne veszítsd el a hited. Emlékezz mindig arra, miért kezdted el. Emlékezz mindig a célodra. Ne állj meg.”
picture

Fantasztikus felzárkózással lett világbajnok a döntőről majdnem lemaradó Sha'Carri Richardson

Az amerikai sprinter az ellenfeleit is elismerő szavakkal méltatta, Shelly-Ann Fraser-Pryce-t több alkalommal legendának nevezte, akire gyerekkora óta felnéz. (Ezen a ponton kisebb nevetőgörcs fogta el, amikor a jamaicai sprinter a rá jellemző humorral reagált arra, hogy sikerült felhívni a figyelmet a köztük lévő generációs különbségre.)
Pontosan tudtam, hogy a döntőben mindenki a legjobbját fogja hozni, ami segített nekem, hogy én is mindent kihozzak magamból. Élő legendák között ülök. Ez hatalmas dolog.
„Szeretnék gratulálni Sha’Carrinak és Sherickának, tényleg fantasztikus verseny volt. Tavaly világbajnoki csúcsra volt szükségem, amit ma megjavított, ez figyelemreméltó eredmény. Az a tudat tart még mindig a pályán, hogy többre is képes vagyok, dolgozom tovább, üldözöm az érmeket, igyekszem gyorsan futni” – nyilatkozta Fraser-Pryce.
„Ez az év nem úgy alakult, ahogyan szerettem volna a sérülések miatt, de szerintem a bajnokok már csak dacból is meg akarják mutatni. Odaállnak a rajthoz, hogy önmaguknak is bebizonyítsák, van olyan, hogy a sötétben tapogatóznak, és nem mindig kell tudniuk a válaszokat. Nagyon hálás vagyok, hogy bronzéremmel térek haza.”
picture

Shelly-Ann Fraser-Pryce

Fotó: Getty Images

Shericka Jacksonnak ezúttal sikerült megelőznie honfitársát, azonban 2022-höz hasonlóan ismét ezüst került a nyakába. A 200-as világbajnoknő azonban egyáltalán nem volt csalódott, hogy a dobogó második fokára szorult.
„Érmes lettem, ezért hálás vagyok. Korábban már említettem, hogy még nem volt időm visszanézni a futást, és így azt sem tudom megmondani, mi volt a különbség tavalyhoz képest. Szerintem gyorsabb lettem, igyekeztem összerakni a mozgást, hogy jól sikerüljön a 100. Úgy érzem, elég jól teljesítettem, persze nem lett annyira jó, mint azt szerettem volna, de ettől még hálás vagyok.”
picture

A tartalom támogatója az MBH Bank.

Fotó: Eurosport

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés