Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Madarász tudatosan tartalékolt az erejével, és a végén kifizetődött a taktikája

Eurosport Magyarország

Publikálva 24/08/2023 - 19:13 GMT+2

Madarász Viktóriának nem volt zökkenőmentes a felkészülése, ennek ellenére 16. helyen végzett a budapesti világbajnokságon 35 kilométeres gyaloglásban. Az újpesti sportoló a verseny után elmondta, nagyon élvezte a gyaloglást, a közönség remek hangulatot teremtett, és csak arra kellet figyelnie, hogy ne vigye el a hév, és a saját versenyét fussa.

Spanyol győzelem női 35 kilométeres gyaloglásban

Madarász Viktória a 16. helyen zárta a 35 km-es női gyaloglást.
A versenyt követően a magyar sportoló elárulta: nagyon figyelt arra, hogy saját tempóban haladjon, ami nem volt egyszerű, mivel sokan szurkoltak a helyszínen, így benne volt, hogy elviszi a hév az elején. A taktika azonban tökéletesen működött, a hőség ellenére bőven maradt benne erő a végére, és sorban érte utol azokat, akik rosszul mérték fel az erejüket.
„Megegyeztünk az edzőmmel, hogy lassan kezdek, és nem hagyom, hogy elvigyen a közönség, mivel a melegre is tekintettel kellett lennünk. Most ezt jobban kezeltem, mint a 20 km-es versenyen. 25 km-ig tartottam a tempót, és maradt még bennem annyi, hogy ritmust váltsak, és le is hagytam pár versenyzőt a végén.”
Madarász ott volt a 20 km-es mezőnyben is, ahol a 34. helyen zárt. Az ottani (rossz) tapasztalatok sokat segítettek a hosszabb távon, de valami ilyesmit terveztek előzetesen is.
„Még ahhoz is volt erőm, hogy integessek a közönségnek, rámosolyogjak a barátaimra és kiélvezzem, hogy Budapesten versenyezhetek. Nagyon élveztem az első 25 km-t, mert olyan volt, mintha edzésen lennék. A 20 km-t bemelegítésként fogtam fel erre a versenyre, ami kifizetődött. Most először indultam 20 és 35 km-en egy világbajnokságon belül úgy, hogy csak pár napom volt pihenni.”
picture

Spanyol győzelem női 35 kilométeres gyaloglásban

A 12-szeres magyar bajnok gyalogló a körülmények ismeretében elégedett volt a teljesítményével, kicsit meg is lepte, mennyire jó versenyt zárt. Az újpesti sportolót tavaly decemberben szívburokgyulladással diagnosztizálták, ami jelentősen átalakította a felkészülését.
„Elégedett vagyok az eredménnyel, mert volt néhány problémám a szezonban, és nem edzettem eleget ahhoz, hogy ennél jobbat érjek el. Még így is megleptem magam. Normál esetben nincs ennyire meleg Magyarországon, és nem edzek túl sokat ilyen időben. A magyar szurkolók viszont rengeteg energiát adtak, a tapsolás még a ritmusomnak is jót tett.”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés