Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Dráma a vb-n: szürreális baleset miatt csúszott a férfi 200 méter elődöntője

Nagy Benjámin

Frissítve 24/08/2023 - 21:35 GMT+2

Két golfkocsi ütközött a Nemzeti Atlétikai Központban a stadionon kívül, az egyik a versenyzőket szállította, amin a legnagyobb esélyes Noah Lyles is utazott.

Lylesék balesete

Fotó: Other Agency

Hogy ki nem adott kinek elsőbbséget, egyelőre nem tudni, mint ahogy azt sem, pontosan mennyire sérültek meg a balesetben, mindenesetre ahogyan az alábbi videóban is látható: a balról érkező golfkocsi nagy sebességgel találta oldalba a férfi 200 méter első elődöntőinek versenyzőit szállító járművet. Előbbiből az egyik önkéntes kirepült, utóbbiban pedig a jamaikai Andrew Hudson megsérült, a jobb szemét fájlalta, valószínűleg üvegszilánk ment bele.
A program csúszott, az eredetileg 20:20-ra kiírt elődöntő 20:27-kor kezdődött el, ám nem Lylesékkal, hanem a második elődöntő résztvevőivel.
Frissítés:
25 perc késéssel, 20:45-kor végül elrajtolt a futam, miután megcserélték az elődöntők sorrendjét. Hudson is ott volt a mezőnyben, akárcsak az összes többi, a balesetben érintett versenyző - Lylest látszólag nem zavarta meg különösebben a baleset, 19.76-tal nyert.
Az Eurosportnak nyilatkozó Hudsontől megtudtuk, hogy nagyon nincs rendben a szeme. A verseny előtt megnézték, de nem tudtak segíteni, így egyből megy az orvosokhoz. A zsűri döntése értelmében ő is döntőt futhat, hiába futott csak 20.38-at, ami kiesést jelentett volna.
A szervezők tájékoztatása szerint az önkéntes rendben van, az esetet kivizsgálják.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés