Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Történelmet akar írni a perui atléta, a második vb-aranyával megmutatta, hogy képes is rá

Eurosport Magyarország

Publikálva 22/07/2022 - 19:16 GMT+2

A perui Kimberly García León megnyerte a női 35 kilométeres gyaloglást a eugene-i szabadtéri atlétikai világbajnokságon.

Kimberly García León

Fotó: AFP

Atlétikai vb - A perui García León újabb aranyérme

A perui atléta a 20 kilométeren szerzett aranyérmét követően pénteken is magabiztos versenyzéssel bizonyult a legjobbnak. Mögötte a lengyel Katarzyna Zdzieblo lett a második, míg a kínai Qieyang Shijie a harmadik, miként a rövidebb távon.
A hőmérséklet miatt a mezőny már helyi idő szerint 6:15 órakor elrajtolt, és García León azonnal kezdeményezőleg lépett fel, tempóját egyedül Zdzieblo tudta tartani. Körülbelül féltávig felváltva vezettek, majd a dél-amerikai meglépett, és a lengyel rivális hiába próbált hajrázni, nem jelentett komoly veszélyt.
A győztes perui gyalogló 2:39:16 óra alatt ért célba, és több mint négy perccel javította meg egyéni rekordját, illetve a világ harmadik legjobb eredménye ezen a távon.
García León kiemelte: mindig arról álmodott, hogy történelmet ír egy olyan sportágban, amely iránt szenvedélyesen elkötelezett, és amelyben ötéves kora óta edz. Hozzátette, a 20 kilométeres győzelmét követően - amely egy héttel ezelőtt a vb első versenyszáma volt - próbált megfelelően hidratálni és étkezni, hogy ezzel is felkészítse magát a hosszabb távra.
"Az volt a taktikám, hogy húsz kilométerig egyenletes tempóban haladok, majd fokozatosan gyorsítok. Sikerült így tennem" - nyilatkozta a 28 éves atléta.
A női 35 km-es gyaloglás először szerepelt a vb programjában, miként a férfiaknál is, és az 50 km-es szám helyett rendezik meg.

Eredmények:

női 35 km gyaloglás, világbajnok:
  • Kimberly García León (Peru) 2:39:16 óra
  • 2. Katarzyna Zdzieblo (Lengyelország) 2:40:03
  • 3. Qieyang Shijie (Kína) 2:40:37
később:
  • női gerelyhajítás szombat 3.20
  • női 400 m szombat 4.15
  • férfi 400 m szombat 4.35
  • női 400 m gát szombat 4.50
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés