Duplantis mintha az első olimpiájára készülne, tovább feszegetné határait Párizsban

Eurosport Magyarország

Publikálva 17/04/2024 - 16:52 GMT+2

Armand Duplantis ugyan részt vett már a tokiói olimpián, azt mégse tartotta igazi versenynek, inkább valamilyen tesztnek. Most viszont Párizsban a jelenlegi világcsúcstartóként fog nekiugrani a nézőkkel teli eseménynek.

Duplantis tökéletes versenyzéssel világbajnok, a világcsúcs nem jött össze

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok svéd rúdugró és hétszeres világcsúcstartó szerint - aki jelenleg 6,23 méterrel tartja világrekordot - a japán fővárosban az olimpia a koronavírus-járvány miatt nagyon stresszes időszakban, ráadásul nézők nélkül zajlott. Emiatt pedig egyfajta tesztként csapódott le benne az esemény.
"Párizs teljesen más élmény lesz, és ez nagyszerű. Nagyon izgatott vagyok és annak is különösen örülök, hogy ott lehetnek a családtagok a lelátón és élőben nézhetik majd a versenyt" - mondta a 24 éves svéd rúdugró, majd hozzátette, hogy még mindig éhes a sikerre.
"Még nagyon sok van bennem, amit meg akarok mutatni a pályán. Sok magasság van, amit még meg kell ugranom, tovább akarom feszegetni a határaimat, fejlődni és próbálkozni szeretnék, hogy megtudjam, mit tudok kihozni magamból" - hangsúlyozta Duplantis, aki bár már elért mindent a versenyszámában, de még túl fiatalnak tartja magát ahhoz, hogy minden idők legjobbjaként emlegessék.
"Szeretem, hogy esélyes vagyok minden rúdugróval szemben. Úgy érzem, hogy mindig is én leszek a legjobb a pályán, de ennél komolyabban még nem gondoltam bele a dologba" - jegyezte meg Duplantis. Túl korainak tartja, hogy a karrierje egészéről beszélgessen, mivel még sok időt szeretne eltölteni a pályán versenyzőként.
A párizsi játékok megnyitójára július 26-án kerül sor, de már 24-én rendeznek sporteseményeket a francia fővárosban, az atlétikai versenyek pedig augusztus elsejétől a záró napig, 11-ig tartanak.
részben MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés