Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Negyvenhárom ország közel 200 atlétája áll rajthoz az idei Gyulai Memorialon

Eurosport Magyarország

Frissítve 17/07/2023 - 19:19 GMT+2

Negyvenhárom ország mintegy 200 atlétája, közöttük 35 magyar sportoló áll rajthoz kedden a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon.

Ryan Crouser

Fotó: AFP

A Continental Tour Gold sorozatba tartozó viadal hétfői beharangozó sajtótájékoztatóján Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára hangsúlyozta: a magyar sport történelemkönyvében 2023 kiemelt év lesz a sportág miatt, hiszen Budapesten rendezik meg Magyarország legnagyobb sporteseményét, az atlétikai világbajnokságot.
Jelezte, hogy a Gyulai Memorial a vb előtti egyik utolsó kvalifikációs lehetőség, úgyhogy remek verseny várható.
Deutsch Péter, a szervezőbizottság elnöke elmondta, hogy 2022-ben elbúcsúztak Fehérvártól, mint a Gyulai Memorial helyszínétől, mégis visszatérnek idén, mert "a királyok városa és a sportok királynője, az atlétika eljegyezték egymást".
A közelgő világbajnokságról elmondta, hogy sikerült nagy létszámú magyar csapatot indítani, és az eredmények ismeretében bíznak a sikeres részvételben is.
Deutsch Péter megemlítette, hogy a jövőben is valószínűleg Székesfehérváron rendezik meg a "világ egyik legjobb és a régió második legjobb atlétikai versenyét", a Gyulai Memorialt.
Spiriev Attila, a verseny sportigazgatója kiemelte: a viadalon 16 aktuális világbajnok, tíz olimpiai címvédő, valamint több jelenlegi kontinentális bajnok indul.
A versenyszámok közül megemlítette a férfi súlylökést, ahol szerinte erősebb mezőny lesz, mint a világbajnoki döntőben várható: dobókörbe lép a világcsúcstartó amerikai Ryan Crouser, a szintén amerikai Joe Kovacs és az új-zélandi Tom Walsh is. Férfi diszkoszvetésben a világranglista első hat helyezettje indul, közöttük az olimpiai címvédő svéd Daniel Stahl és a regnáló világbajnok szlovén Kristjan Ceh.
Kristjan Ceh est le nouveau champion du monde du lancer de disque, à Eugene.
Női 100 méteren a magyar csúcstartó Takács Boglárka mellett hat olyan sportoló áll rajthoz, akiknek az egyéni legjobbja 10.90 másodperc alatti, míg férfi 100-on mind a nyolc induló egyéni csúcsa 10 másodperc alatti, "így kiváló versenyre van kilátás" - tette hozzá.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés