Atlétikai Eb - Gyulai Miklós: összességében nagyon jó szereplés volt

A müncheni kontinensviadalon 46 fős válogatott vett részt, a csapatból Kozák Luca (100 m gát), illetve Halász Bence (kalapácsvetés) ezüst-, míg Madarász Viktória (35 km-es gyaloglás) bronzérmet nyert, a három dobogós helyezéssel pedig a 23. helyen végzett Magyarország az éremtáblázaton.
A versenyzőink káprázatos hetet varázsoltak Münchenbe. Azt gondolom, akkor is lehetett jó dolgokról beszélnünk, amikor nem az érmekről volt szó. Összességében ez egy nagyon jó szereplés volt"
Atlétika
Kozák Luca: "Egyre inkább hiszek abban, hogy jöhet valami 'nagy durranás' is"
TEGNAP - 11:16
- mondta a köztévében kedden este a MASZ első embere.
"Előzetesen aláírtam volna mindezt, de nekem sokkal fontosabb az összkép. Az érmeken kívül azért jó néhány döntős és pontszerző helyezésünk is volt. Atlétikán belül mi a régi elődöntős szereplést, azaz a legjobb 16 közé kerülést nézzük, mert aki a legjobb 16-ba tud jutni, az már letett valamit az asztalra, mind a magyar, mind a nemzetközi atlétikában. És voltak ilyenek jó néhányan."
A sportvezető ennek kapcsán külön kiemelte a magyar váltók szereplését, amelyek közül a női és férfi 4x400 méteres és a női 4x100-as staféta is kivívta az Eb-szereplés jogát, méghozzá nagyon fiatal összetételben, ami biztató a jövőre nézve.
Gyulai Miklós azt is hangsúlyozta, hogy a válogatott versenyzők csapatként is helyt álltak, szurkoltak, biztatták egymást, mint mondta, "jó volt köztük lenni".
Az érmeseket külön méltatta a MASZ elnöke, és mindhármuknál kiemelte a szakmai csapatuk, edzőik teljesítményét. Halász Bencével kapcsolatban pedig reményét fejezte ki, hogy a jövő évi budapesti világbajnokságig tud annyit előrelépni eredményben, mint amennyit a júliusi eugene-i világbajnokságról a müncheni Eb-re. A szombathelyi kalapácsvető ugyanis a vb-n először jutott 80 méter fölé karrierje során (80,15 méter), majd kevesebb mint egy hónappal később Németországban (80,92 m) több mint 70 centivel dobott nagyobbat annál.

Halász Bence

Fotó: AFP

"Nekem azzal nem lesz bajom, ha a budapesti döntőben is ehhez hasonló javulást mutat mint Eugene és München között. Akkor egy egészen pazar eredményre lehet számítani tőle" - jegyezte meg Gyulai Miklós.
Nagyon közel volt a dobogóhoz női gerelyhajításban Szilágyi Réka, aki a zárósorozatban, az utolsó négy dobó előtt még második volt, ám végül negyedik lett, miután előbb a kétszeres olimpiai bajnok cseh Barbora Spotaková, majd a szerbiai Adriana Világos is túldobta. A cseh legenda hatodik kísérlete ugyanakkor komoly vitákat váltott ki, Gyulai Miklós szerint nem volt érvényes dobás és hibázott a mérést végző bíró. A MASZ megóvta az esetet, amit elutasítottak, ugyanakkor Gyulai külön levelet írt az európai szövetség elnökének, hogy vizsgálják meg a szituációt.
(MTI)
European Championships
38 centi, német sikerek és a harmadik magyar érem - ilyen volt az atlétikai Eb zárónapja
21/08/2022 - 20:18
European Championships
Kozák Luca varázsolt Münchenben, elhozta az ezüstérmet az atlétikai Eb-ről!
21/08/2022 - 19:01