Bő egy hónap múlva jön az amerikai olimpiai válogató, így aztán a Golden Games nevű felevezető versenyen rangos mezőny gyűlt össze. Megmérette magát az NFL-sztár DK Metcalf is.

Június 18. és 27. között rendezik az Egyesült Államok olimpiai válogatóját Eugene-ben, így aztán egyre nagyobb a mozgolódás és az izgalom az atléták körében. A hétvégén komoly nevek részvételével rendeztek egy versenyt Kaliforniában, és a futók finoman szólva sem okoztak csalódást.
.
Olympic Games
Usain Bolt óta nem volt ennyire izgalmas személyisége az atlétikának
02/06/2021 16:30

Noah Lyles előnyben Kenny Bednarekkel szemben

Kettejük között komoly rivalizálás zajlik, várta is mindenki az összecsapásukat, amit ezúttal a 200 méter világbajnoka nyert meg. Tegyük hozzá, elég szűken.
Szinte végig Bednarek haladt elöl, az utolsó öt méteren azonban kiderült, Lylesnak még vannak tartalékai, így végül 19.90-nel megnyerte a versenyt. Ellenfele 19.94-gyel jött be másodiknak.

Noah Lyles és Kenny Bednarek

Fotó: Eurosport

„Nem akarok mindig az erősségeimre támaszkodni, ugyanannyira akarok dolgozni a gyengeségeimen is” – mondta Lyles arra vonatkozóan, hogy tovább ki tudta tartani a sebességét a végén.
A világbajnok egyébként mindössze egyszer kapott ki 200-on, szabadtéren azóta, hogy a 2016-os válogató után profinak állt. Bednarek pedig, aki még Lylesnál is fiatalabb, még csak 22 éves, a tokiói játékokon készül élete első nagy, nemzetközi eredményére.

Noah Lyles

Fotó: Getty Images

Allyson Felix és Sha’Carri Richardson káprázatos formában

A mindössze 21 esztendős Richardson jó eséllyel hamarosan meghódítja a világot. Már most olyan állapotban van, amihez foghatót egyelőre senki más nem tud hozni a mezőnyben.
A sprinter néhány héttel ezelőtt repesztett egy 10.72-t egy meghívásos versenyen, most pedig alig pár órányi különbséggel futott egy 10.74-et és egy 10.77-et. Előbbi ideje a valaha futott hatodik leggyorsabb női eredmény 100 méteren.
Amerikai nő legutóbb 1996-ban, Atlantában nyerte a 100 métert, akkor Gail Devers és Merlene Ottey századra azonos idővel zuhantak a célba, de a célfotó az amerikait hozta ki győztesnek. Richardson tehát 25 év után nyerhet újra aranyat az amerikaiaknak Tokióban, ehhez persze azért nyilván a jamaicaiaknak is lesz egy-két szava.
Közben a hatszoros olimpiai bajnok, kilencszeres érmes Allyson Felix 22.26-ot futott és második lett Gabby Thomas mögött 200 méteren. Ez volt Felix első kétszázas versenye 2017 óta. Az elmúlt években inkább a 400 méterre összpontosított, a válogatón azonban mindkét számban versenybe száll a tokiói indulás lehetőségéért.

Sha'Carri Richardson

Fotó: Getty Images

Ha 200-on megszerzi a kvótát, feltétlenül az esélyesek közé tartozik majd. Ez azt jelenti, hogy a korábban Csirkelábnak csúfolt amerikai akár a tizedik olimpiai érmét is megszerezheti Tokióban. Mindezt ráadásul édesanyaként.
„Jó volt visszatérni, jó volt újra versenyezni” – mondta Felix, akinek Tokió lehet az ötödik olimpiája.

A Seattle Seahawks sztárja is megmérette magát 100 méteren

A 193 cm magas, 109 kg-os NFL-sztár, DK Metcalf összemérte erejét tizenhat profi sprinterrel. Elég régen nem versenyzett már pályán, ráadásul akkor is távolugrásban és 110 gáton volt a legjobb.

DK Metcalf

Fotó: Getty Images

Nem jutott döntőbe, de szépen helytállt. A 17 fős mezőnyben 10.36-ot futva a 15. helyen végzett.
„Boldog vagyok, hogy itt lehettem. Hálás vagyok Istennek, hogy világklasszis atléták ellen futhattam. Csak tesztelni akartam a sebességem, ennyi történt” – mondta Metcalf.
Forrás: olympics.com
Olympic Games
100 méteren riválisok, a dobogón együtt tüntetnének
24/05/2021 19:08
Atlétika
Allyson Felix 400 méteren is egyre jobb formát mutat
19/05/2021 08:27