Toni Minichiello irányítása mellett Jessica Ennis-Hill megnyerte a londoni olimpia hétpróbaversenyét. A szakember ellen most vizsgálat folyik, mert rengeteg panasz érkezett a tevékenységével kapcsolatban.

Az 55 éves Minichiello ellen fegyelmi eljárás indult, és amíg az le nem zárul, bizonyosan nem foglalkozhat atlétákkal.
2017-ben már kapott írásbeli figyelmeztetést a szövetségtől, mert a hatalmával visszaélve verbálisan bántalmazta egyik női tanítványát. A mostani vádakkal kapcsolatban a szövetség egyelőre nem közölt részleteket.
Atlétika
Szabotázs, szennyezett hús - egyik érvelést se kajálta be a fegyelmi testület, repült is az eltiltás
TEGNAP 09:18
A fiatal hétpróbázó tehetség, Niamh Emerson lehet a felfüggesztés egyik legnagyobb kárvallottja. A döntés értelmében ugyanis a junior világbajnok és fedett pályás Eb-ezüstérmes atléta elveszítette mesterét a tokiói játékok előtt nem egész két hónappal.
Minichiello egyébként az utóbbi időben a BBC atlétikai közvetítéseinek szakkommentátoraként is dolgozott.
Pályafutásának messze legsikeresebb együttműködése Jessica Ennis-Hillhez kötődik, akinek az edzéseit az olimpiai bajnoknő 13 éves kora óta irányította. A londoni arany mellett négy világbajnoki és egy Európa-bajnoki címet is szereztek együtt.

Niamh Emerson

Fotó: Getty Images

Ennis-Hill az ún. „szuper szombaton” nyerte a londoni aranyérmét, azon a napon, amikor vele együtt Mo Farah és Greg Rutherford is győzni tudott mindössze 46 percen belül.
Minichiello ezt követően megkapta az Év Edzője címet, valamint a BBC-nél ő lett az Év Sportszemélyisége 2012-ben.
Joanna Coates, a Brit Atlétikai Szövetség vezetője zéró toleranciát hirdetett a bántalmazó edzői viselkedéssel szemben, miután a közelmúltban három atlétanő is ilyen jellegű panasszal állt elő.
Anna Gordon, Kate Seary és Mhairi Maclennan egész életre szóló eltiltást követel azoknak az edzőknek, akik fizikális vagy szexuális visszaélést, zaklatást vagy erőszakot követnek el.

Jessica Ennis (Reuters)

Fotó: Eurosport

A föntiekhez annyit tennénk csak hozzá, ami persze lehet csupán véletlen egybeesés is, hogy Minichiello épp az elmúlt hónapokban nyilatkozott arról, hogy szerinte hatalmas pazarlás zajlik számos sportági szakszövetségnél, köztük az atlétikai szövetségnél is.
„El kell dönteni, mi az, ami feltétlenül kell, és mi az, ami jó lenne, ha lenne” – nyilatkozta Minichiello az INews munkatársának március végén. „Amit nem engedhetünk meg magunknak, azt le kell söpörni az asztalról. Azt látom, hogy számos szövetség, és így van ez az atlétikában is, rengeteg pénzt elherdál.”
via The Times, INews
Atlétika
Hatalmas hajrával győzött Bartha-Kéri Bianka 800 méteren
TEGNAP 09:13
Atlétika
Rejtély, hogy került a Földre, de ha már itt van, kimaxolja a tehetségét
29/06/2022 10:31