Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kovács Zsófia: Kár a rontásért gerendán, kijöhetett volna egy nagy eredmény

Sergő Z. András

Frissítve 29/07/2021 - 18:14 GMT+2

A történelmi egyéni összetett szereplés után hívtuk telefonon a tornászt

Kovács Zsófia

Fotó: AFP

25 év után ismét magyar női tornász szerepelt az olimpia egyéni összetett döntőjében. A vasárnapi selejtező után a mai fináléban Kovács Zsófia a 14. helyet érte el, ezzel Ónodi Henrietta 1992-es 8. helye óta ez a legjobb magyar szereplés. A kétszeres Európa bajnok tornászt a döntő után telefonon kérdeztük.

–Ha kettéválasztjuk a bemutatott gyakorlatokat, az ugrás és a felemás korlát jobban, a gerenda és a talaj kevésbé sikerült. Ön szerint lehetett volna még javítani az előző kettőn?
– Sok helyen nagyon szoros volt a verseny, néha 1-2 tized döntött a helyezések között. Felemás korláton jobbnak éreztem a gyakorlatot most, mint a selejtezőben, a bírók mégis kevesebb pontot adtak. Ugrásnál pontosan ugyanannyit kaptam, pedig ott is éreztem még néhány tizedet. A talaj rosszabbul sikerült, de abban tényleg ennyi van. Látszik, hogy ott vagyok leginkább lemaradva. A nehézségben és a kivitelezésben is javítani kell a későbbiekben. A gerendát külön sajnálom, mert belül jó gyakorlatnak éreztem. A végén valószínűleg fejben kiengedtem még idő előtt, és a rontás miatt volt egy egész pont mínusz, majd még a leérkezésben is maradt pár tized.
–A közvetítésben elhangzott, hogy az 55,5 elérhető, azzal pedig akár még egy pontszerző hely is meglehet. Összeszedhető lehetett volna még két egész pont?
– Tornában mindig vannak apró hibák, nincs olyan tökéletes forma, aminek ne kellene elbírnia valamennyit. De az egészen biztos, hogy a gerendáról lelépés miatti egy egész hibapont nélkül beljebb lennék. (Pontosan így van, ha nem esik le a gerendáról, 8. helyen végez. – szerk..)
picture

Kovács Zsófia felemás korlát és gerenda gyakorlata

– Vasárnap a selejtező után azt nyilatkozta: inkább csalódott, hogy nem jutott szerenkénti döntőbe, mint amekkora az öröm az egyéni összetett döntő miatt. Most, hogy vége van, még mindig így látja?
Akkor inkább amiatt voltam csalódott, hogy kevéssel maradtam le egy olyan szer döntőjéről, amiben egyébként jól vagyok. Persze ettől még örültem az összetett döntőnek.
– Hogyan számolnak vele: tartalékként készen áll egy esetleges szerenkénti döntőre, vagy úgy érzi, ezzel már véget értek a játékok?
– Korláton vagyok harmadik számú tartalék, Elég kevés esélyt látok, hogy hárman is visszalépjenek. Egyelőre nem tudni, hogy Simone Biles, aki az egyéni összetett küzdelmeitől visszalépett, vajon vissza fog-e lépni valamelyik szeren. Ha így is van, akkor is az első számú tartalék állhat oda. Ráadásul kettőnk között még mindig van egy tartalék, aki csak korlátozni jött ki. Nem számolunk ezzel az eséllyel.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés