Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Átlagosan egy autó árát kell kifizetnie annak, aki a helyszínen nézné meg a Super Bowlt

Eurosport Magyarország

Publikálva 30/01/2024 - 11:23 GMT+1

Soha ilyen drágán nem lehetett jegyhez jutni a másodlagos piacon a Super Bowlra, a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) döntőjére. Jelenleg 9815 dollár, azaz 3,5 millió forint a belépők átlagára a liga történetének első Las Vegas-i fináléjára, melyben a címvédő Kansas City Chiefs a nyugati part talán legnépszerűbb klubjával, a San Francisco 49ers csapatával találkozik jövő vasárnap.

Soha ilyen drágán nem lehetett jegyhez jutni a másodlagos piacon a Super Bowlra, a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) döntőjére.

Fotó: Eurosport

Ez az összeg közel a duplája a tavalyinak, amikor a Kansas a Philadelphia Eagles együttesét verte az arizonai Glendale-ben.
Az eddigi csúcsot 7046 dollárral a három évvel ezelőtti döntő tartotta, amelyen a Tampa Bay Buccaneers saját stadionjában legyőzte a Chiefst, de ezen a Super Bowlon csak a stadion kapacitásának egyharmadát használták ki a koronavírus-járvány miatt.
A pandémia által nem befolyásolt rekordot 6370 dollárral pedig a 2020-as Super Bowl tartotta, amelyen - ahogy idén is - a 49ers és a Chiefs csapott össze.
A szakértők szerint a drágulásnak két fontos tényezője van. Az egyik maga a helyszín, a szórakoztatóipar fővárosának tartott Las Vegas, a másik, hogy két olyan csapat jutott az idei Super Bowlba, amely az elmúlt öt évben már szerepelt a döntőben, így érdekes párosítás alakult ki és izgalmas összecsapás várható.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés