Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Egy lépésre a Super Bowl - már csak négy csapat maradt talpon az NFL-ben

Eurosport Magyarország

Publikálva 22/01/2024 - 10:20 GMT+1

NFL - Az Amerikai főcsoportban (AFC) az első kiemelt Baltimore Ravens és a címvédő Kansas City Chiefs, a Nemzetiben (NFC) pedig a San Francisco 49ers és a Detroit Lions jutott be a konferencia-döntőbe a profi amerikaifutball-liga rájátszásában.

Ravens-Chiefs és 49ers-Lions meccs a főcsoportdöntőkben

Fotó: AFP

Ravens-Chiefs és 49ers-Lions meccs a főcsoportdöntőkben
A szombaton és vasárnap rendezett főcsoport-elődöntőkben a legsimább sikert a baltimore-i együttes aratta, mely a Houston Texanst fogadta. A vendégek a félidőig tudták tartani a lépést a Ravensszel, mely a nagyszünet után már nem engedett pontot riválisának. A hazaiak irányítója, Lamar Jackson két passzolt és két futott touchdownnal zárta az összecsapást.
A konferencia másik elődöntője sokkal kiélezettebb küzdelmet tartogatott. A Buffalo Bills és a Kansas City Chiefs csatája a meccs végig fordulatos és izgalmas volt. A félidőben a Bills 17-13-ra vezetett, majd a fordulás után egymást követték a pályán a td-vel zárult támadások, előbb a Chiefs, majd a Bills és ismét a Chiefs ment végig a pályán. Így a negyedik szakasz legelejétől 27-24-re a Kansas City vezetett. Az utolsó negyedben aztán remeklő támadósorok hibát hibára halmoztak, aztán a Josh Allen irányító vezette hazaiak összeszedték magukat és egy hosszú sorozattal, bő másfél perccel a vége előtt mezőnygól távolságra értek. Ekkor jött azonban a dráma, a rúgó ugyanis 44 yardról mellé rúgta a labdát, így a Chiefs ünnepelhetett továbbjutást. A karrierje során első idegenbeli rájátszásmeccsén Patrick Mahomes, a kansasiek irányítója 215 yardot és két touchdownt passzolt.
A Nemzeti-főcsoportban az első kiemelt San Francisco 49ers alaposan megszenvedett a Green Bay Packersszel, mely az utolsó negyedet 21-14-es előnnyel kezdte, a záró szakaszban azonban nem tudott több pontot szerezni, míg a 49ers egy-egy touchdownt és mezőnygólt is szerzett.
A másik ágon a Tampa Bay Buccenneers három negyeden át tartotta a lépést a házigazda Detroit Lionsszel, mely a negyedik periódusban 17-17 után két touchdownt szerzett, és előnyével a végéig jól gazdálkodott.
A főcsoport-döntőket vasárnap rendezik Baltimore-ban és San Franciscóban, azok két győztese pedig február 11-én az 58. Super Bowlon Las Vegasban csap össze egymással a Vince Lombardi trófeáért.

NFL, rájátszás, főcsoport-elődöntők:

Amerikai-főcsoport:
  • Baltimore Ravens-Houston Texans 34-10
  • Buffalo Bills-Kansas City Chiefs 24-27
Nemzeti-főcsoport:
  • San Francisco 49ers-Green Bay Packers 24-21
  • Detroit Lions-Tampa Bay Buccaneers 31-23
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés