Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

24 év után távozik a Patriotstól az NFL történetének legsikeresebb edzője

Rév Dániel

Frissítve 11/01/2024 - 15:44 GMT+1

Közös megegyezéssel elhagyja a New England Patriots csapatát az NFL történetének legsikeresebb edzője, Bill Belichick, aki 24 éve vezeti a csapatot. Amióta kalandos körülmények között Foxboroughba került, a Patriots hat Super Bowlt nyert, kilencszer jutott el a nagydöntőig, ami magasabb szám, mint amennyit bármelyik másik csapat magáénak mondhat a liga történetében.

Közös megegyezéssel elhagyja a New England Patriots csapatát az NFL történetének legsikeresebb edzője, Bill Belichick, aki 24 éve vezeti a csapatot.

Fotó: Getty Images

24 szezon után távozik a New England Patriotstól Bill Belichick, az NFL történetének legsikeresebb edzője.
A 71 éves szakember és a franchise kapcsolata közös megegyezéssel szakad meg, miután a Patriots mindössze négy mérkőzést nyert meg a 2023-as szezon alapszakaszában, így harmadikként választhat a 2024-es drafton.
Belichick összességében 296 mérkőzésen vezette győzelemre a csapatot, ebből 30 alkalommal a rájtászásban, 24 évéből a Patriots 17-szer nyerte meg az AFC keleti csoportját, 2009 és 2019 között zsinórban 11-szer volt csoportgyőztes, ami a leghosszabb sorozat az NFL történetében.
Azt egyelőre nem tudni, hogy Belichick folytatni szeretné-e edzői pályafutását, hiszen koránál és az elmúlt két és fél évtizedben megkeresett pénzösszegnél fogva a visszavonulás is egy teljesen reális opció az esetében.
Ha mégis folytatná, a szakértők szerint az Atlanta Falcons vezetőedzői pozíciója lehet a legvonzóbb számára - pont azé a csapaté, amely ellen az egyik legnagyobb fordítást vitte véghez a Patriots a Super Bowlok történetében.
Ami a Patset illeti, a jelenlegi edzői stábon belülről Jerod Mayo, a belső linebackerek edzője lehet a legesélyesebb jelölt Belichick utódlására, aki játékosként 8 éven át volt a Patriots tagja, és öt éve tagja a csapat edzői stábjának. És persze azt sem lehet kizárni, hogy kívülről keresnek utódot az elmúlt két és fél évtized legsikeresebb csapatának élére.
forrás: nfl.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés