Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Shiffrin egészen váratlanul, hét év után köszönt el edzőjétől a világbajnokság alatt

Eurosport Magyarország

Frissítve 15/02/2023 - 10:59 GMT+1

Az alpesisízés jelenlegi első számú alakja, az amerikai Mikaela Shiffrin a franciaországi világbajnokságon váratlanul bejelentette, hogy elköszönt edzőjétől.

Mikaela Shiffrin lemaradt az éremről Meribelben

"A Mike Dayjel eltöltött közös hét év után úgy döntöttem, hogy továbblépek és csapatomat a jövőben más vezeti majd" - írta szerdai közleményében a 27 éves sztársportoló, aki elsősorban a váltás időzítésével lephette meg a szakembereket és rajongóit.
Day utódjáról Shiffrin egyelőre nem nyilatkozott, az amerikai válogatott ugyanakkor közleményben jelezte, hogy a csapat legjobbja a szezon hátralévő részében a válogatott edzők maximális támogatását élvezi majd.
A kétszeres olimpiai és hatszoros világbajnok versenyző rendkívül kiemelkedően teljesített eddig a szezonban, a világkupában már megdöntötte Lindsey Vonn vk-győzelmi csúcsát és a jelenlegi 85 sikerrel eggyel van elmaradva Ingemar Stenmark abszolút rekordjától.
A világbajnokságon ugyan a kombinációt a szlalom utolsó előtti kapujánál elrontotta és biztos érmet, akár aranyat hagyott ezzel veszni, később viszont szuperóriás-műlesiklásban javított és ezüstöt nyert.
Ráadásul a vb-n most következik az a két egyéni szám, melyben abszolút favoritnak számít, csütörtökön rendezik ugyanis az óriás-műlesiklást, majd szombaton a szlalomot.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés