Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az előző 20 év legnagyobb meglepetése: még a győztes is alig hitt a szemének az alpesisí-vb-n

Eurosport Magyarország

Frissítve 11/02/2023 - 13:28 GMT+1

Még a világkupában sem volt győzelme lesiklásban, most mégis világbajnok lett: a svájci Jasmine Flury alaposan meglepte a mezőnyt az alpesisí-világbajnokságon. A 29 éves síző másodikként jött le a pályán, és hiába voltak nála jóval esélyesebb versenyzők is, senki sem tudta megelőzni. A mostani szezonban hat lesiklásból négyet megnyerő Sofia Goggia hibázott és kiesett.

Váratlan svájci győzelem női lesiklásban - íme, a győztes menet

Meglepetésre a svájci Jasmine Flury nyerte a szombati női lesiklást a franciaországi alpesisí-világbajnokságon, Méribelben. A favorit olasz Sofia Goggia hibázott és kizárták.
A 29 éves Flury másodikként és remekül jött le a 2413 méteres pályán, majd hitetlenkedve és a végén már könnyezve figyelte, ahogy a hátralévő 27 rivális egyike sem tudja felülmúlni az időeredményét.
Végül négy századmásodperccel bizonyult jobbnak a második helyen záró osztrák Nina Ortliebnél - az olimpiai és világbajnok Patrick Ortlieb lányánál -, a bronzérem pedig a címvédőként indult honfitársé, Corinne Suteré lett.
Flury korábban még nem nyert lesikló-versenyt, pályafutása során mindössze egy világkupa-győzelmet aratott, még 2017-ben nyert egy szuper-óriásműlesiklást.
picture

Nagyot hibázott az olaszok olimpiai bajnoka, kizárták a vb legnagyobb esélyesét! – Videó

A 2018-ban olimpiai bajnok, nagy esélyes Goggia a pálya utolsó részén nagyot hibázott és végül kizárták. A vk mostani szezonjában eddig hat lesiklóversenyt rendeztek, az olasz ezek közül négyet megnyert.
Vasárnap a férfiak lesikló versenyét rendezik a vb-n.
Eredmény, női lesiklás, világbajnok:
  • 1. Jasmine Flury (Svájc) 1:28.03 p
  • 2. Nina Ortlieb (Ausztria) 1:28.07
  • 3. Corinne Suter (Svájc) 1:28.15
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés