Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Shiffrin a legnagyobb esélyes a kombináció lesiklása után

Eurosport Magyarország

Frissítve 17/02/2022 - 05:40 GMT+1

Mikaela Shiffrin a lesiklás az ötödik helyen áll kombinációban, a pekingi olimpia utolsó egyéni alpesi sí versenyszámában. Az amerikainak eddig nagyon rosszul ment az olimpián, mindkét fő számában kiesett, de kombinációban a legegyértelműbb favorit. Az első szám utáni ötödik hely nagyon biztató, hiszen csak lesiklók vannak előtte.

Shiffrin a legnagyobb esélyes a kombináció lesiklása után

Az osztrák Christine Scheyer vezet az alpesi sízők női kombinációs versenyének lesiklása után a pekingi olimpián.
A korábbi viadalokhoz hasonlóan a lesiklásból és műlesiklásból álló kombinációs viadal is dermesztő, mínusz 18 fokos hidegben, ezt leszámítva azonban ideális körülmények - szikrázó napsütés, remek állapotú pálya - között kezdődött.
Mindössze 26 versenyző állt rajthoz ebben a számban, ahol a négy éve szuperóriás-műlesiklásban, valamint Phjongcshangban és Pekingben hódeszkában is olimpiai bajnok cseh Ester Ledecka volt az első, aki igazán jó időt síelt a lesiklásban, de a címvédő svájci Michelle Gisin - aki a technikai résztávon sokkal jobb, mint riválisa - mindössze 99 századmásodperces hátránnyal érkezett meg.
Az egyik legnagyobb favoritnak tartott, négy éve ezüstérmes amerikai Mikaela Shiffrin kilences rajtszámmal csúszott és 55 századmásodperces hátránnyal ért célba, megteremtve magának a lehetőséget arra, hogy három olimpián is aranyérmet nyerjen.
És egy tweet arról, hogy a legnagyobb sportolók, hogy támogatják egymást:
"A 2022-es olimpia lesiklás ezüstérmese, Sofia Goggia hagyott egy üzenetet Mikaela Shiffrinnek, amin ez olvasható: „REPÜLJ MIKA, MEG TUDOD CSINÁLNI”. Amikor Shiffrin ezt meglátta majdnem elsírta magát."
A folytatásban Scheyer egy századdal Ledecka elé került, és végül meg is nyerte a lesiklást.
A szám további esélyesei közül a kétszeres világbajnok svájci Wendy Holdener - aki műlesiklásban Pekingben bronzérmet nyert - az utolsó szektorig remek időt teljesített, végül Gisinnél egy századdal jobb idővel haladt át a célvonalon, így az esélye megmaradt az aranyéremre.

Eredmény, női kombináció, az állás a lesiklás után:

  • 1. Christine Scheyer (Ausztria) 1:32.42 perc
  • 2. Ester Ledecka (Csehország) 1:32.43
  • 3. Ramona Siebenhofer (Ausztria) 1:32.56
részben MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés