Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nincs címvédés, svájci győzelem női lesiklásban

Eurosport Magyarország

Publikálva 15/02/2022 - 06:32 GMT+1

A svájci Corinne Suter nyerte a női alpesisízők lesiklóversenyét kedden a pekingi téli olimpián.

Újabb svájci aranyérem alpesi síben, Suter nyerte a női lesiklást

A viadal a nagy szél és a fagyos, mínusz húsz fokos hideg miatt félórás csúszással kezdődött, de a versenyre is megmaradt az erős, ám stabilan egy irányból és ugyanolyan intenzitással fújó szél.
Elsőként az olasz Elena Curtoni csúszott le a több nehéz kanyarral tarkított lejtőn, és idejét jó ideig senki nem tudta megközelíteni.
Tíz indulóval később Curtoni honfitársa, Nadia Delago a pálya második felén remekül csúszott és megelőzte őt, majd egy harmadik olasz, a címvédő Sofia Goggia bravúros menetet produkálva további 41 századmásodpercet faragott a legjobb időből. Az olasz sztár január 23-án, Cortina d'Ampezzóban bukott, részleges térdszalag-szakadást szenvedett és elrepedt a sípcsontja, azóta most versenyzett először, és az is kisebb csodának számított, hogy ott lehetett a rajtnál.
picture

Három héttel a súlyos sérülése után majdnem összejött a címvédés Sofia Goggiának

Az olaszok öröme azonban nem tartott sokáig, ugyanis a világbajnok svájci Corinne Suter szinte azonnal az élre ugrott: ő is a pálya alsó felén csúszott nagyszerűen, és miután az utána következő esélyesek mindegyike - köztük honfitársa, a szuperóriás-műlesiklásban aranyérmes Lara Gut-Behrami - gyengén ment, olimpiai bajnok lett.
A 27 éves Suter tavaly Cortina d'Ampezzóban szerezte világbajnoki aranyérmét, emellett a 2019/20-as világkupa-szezonban mindkét gyors szám pontversenyét megnyerte.

Eredmény, alpesi sí, női lesiklás:

  • 1.Corinne Suter (Svájc) 1:31.87 perc
  • 2. Sofia Goggia (Olaszország) 1:32.03
  • 3. Nadia Delago (Olaszország) 1:32.44
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés