Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Vlhova-arany a 8. helyről, Shiffrinnek kettőből nulla kevesebb, mint 10 másodperc alatt

Eurosport Magyarország

Frissítve 09/02/2022 - 09:26 GMT+1

Petra Vlhova vesztett helyzetből lett életében először olimpiai bajnok, míg Mikaela Shiffrin az óriás-műlesiklást követően szlalomban is már az első futamban kiesett a pekingi játékokon.

Mikaela Shiffrin 10 másodpercet sem töltött a műlesikló pályán

Az első futam komoly meglepetéseket hozott, a sportág jelenlegi legnagyobb sztárja, a kétszeres olimpiai bajnok Mikaela Shiffrin ugyanis a pálya elején rontott és kiesett, míg a szakági világkupában már győztes szlovák Petra Vlhova sok hibával csak a nyolcadik időt produkálta, és a második futamot 72 századmásodperces hátránnyal kezdihette meg a német Lena Dürrel szemben.
A második futam óriási izgalmakat ígért, ugyanis Dürr csupán 3 századdal előzte meg a svájci Michelle Gisint, és 12-vel az óriás-műlesiklás bajnokát, a svéd Sara Hectort.
Vlhova abban bízhatott, hogy a második futam pályáját svájci edzője tűzhette, és ő ezt ki is használta, különösen a lejtő második, nehezebb részén ment remekül, és átvette a vezetést, az utána következők pedig már nem tudták megelőzni.
picture

Petra Vlhova Szlovákia történetének első olimpiai érmét szerezte alpesi síben, ami rögtön egy arany lett

Fotó: AFP

Vlhovához a közvetlenül utána csúszó, az első körben hetedik Katharina Liensberger tudott a legközelebb férkőzni, a világbajnoki címvédő osztrák ugyanis csak nyolc századdal kapott ki tőle. A bronzérmet a négy éve Phjongcshangban ebben a számban második svájci Wendy Holdener szerezte meg, aki az első kör után ötödik volt. Hector ugyan bátran síelt, ám végül kiesett, Gisin túl óvatosan síelt, ezért nagyon visszaesett, míg Dürr azért szorult vissza a negyedik helyre, mert a pálya alsó szakaszán hibázott.
Az első futamot a 88 fős mezőnyben a 44. helyen zárta a 19 éves Tóth Zita, aki a másodikban is szépen sízett, így végül összesítésben - Vlhovától közel 11 másodperccel elmaradva - a 40. pozícióban fejezte be szereplését. Az első csúszását követően még így értékelt:
"Nagyon boldog vagyok, szerintem tudok még jobbat is menni. A pálya eleje eléggé jeges, ott jobban kellett figyelni, ezért voltam óvatosabb. Nagyszerű érzés, hogy még egyszer mehetek, és megmutathatom magam."
picture

Tóth Zita a 44. helyen zárta a pekingi szlalom első futamát

picture

Tóth Zita második menete az olimpiai szlalomversenyen

Az indulók között ott volt még az izraeli színekben szereplő Szőllősi Noa is, aki végül közvetlenül Tóth mögött a 41. helyen zárt.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés